DTSO Baskani Biyik, Sektörel Tesvik Istedi

DÜZCE – Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani (DTSO) Erdogan Biyik, Düzce’nin tesvikte 5. bölge statüsüne getirilmesini talep ederek Organize Sanayi Bölgeleri disinda kalan fabrikalarin da ayni statüde degerlendirilmesinin gelisimine katki saglayacagini söyledi.

DTSO Baskani Biyik, Sektörel Tesvik Istedi
Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Düzce ziyaretinde DTSO’nun ev sahipliginde is insanlariyla bir araya geldi. Toplantida konusan DTSO Baskani Erdogan Biyik, sanayicinin taleplerini aktardi.

“155 farkli ülkeye ihracat yapiliyor”

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Erdogan Biyik, odanin 4 bin 360 üyesi bulundugunu bunun 488’inin sanayici oldugunu belirterek “488 Manayici üyemiz, 155 farkli ülkeye ihracat yapmakta ve 1 Milyar Dolar’a yakin ihracat rakamina ulasmaktadir. Düzce’mizden en çok mobilya (orman ürünleri), metal, otomotiv, tekstil, insaat-yapi, gida, makine ve plastik ürünleri ihraç edilmekte. Ihracat konusunda en fazla Almanya, Italya, Bulgaristan, Romanya, Israil ve Ingiltere ile çalisilmaktadir. 488 sanayici üyemiz ilimizin istihdamina 33 bin 527 kisilik katki yapmaktadir” dedi.



“Is dünyamizin beklentileri var”

Erdogan Biyik, is dünyasinin beklentileri oldugunu belirterek “Türkiye’de üretilen 4 bin ürünün 526’si Düzce’de üretiliyor. Düzce, 87 üründe Türkiye’nin ilk 3’ünde yer aliyor. Su an faal 4 Organize Sanayi Bölgesi ve faaliyet hazirligindaki diger iki OSB’mizle birlikte ülkemizin üretimine, ihracatina azami destegi saglamaya gayret ediyoruz. Bu gayret içerisinde de is insanlarimizin devletimizden bazi beklentileri olusuyor. Bölgesel tesvik uygulamalarinin yani sira sektörel tesvik uygulamalarinin gelistirilmesini talep ediyoruz. Isgücünün fazla oldugu tekstil sektöründe SGK primi tesviklerinin yogun olmasi, enerji tüketimi yogun olan sektörlerde enerji destek ve muafiyetlerinin saglanmasinin faydali olacagini düsünüyoruz. Ayrica, ülke genelinde kalkinmada öncelikli bölgeler ve bölgesel tesvik uygulamasi dahilinde bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin bir üst kategoride yer almasi durumunun özellikle henüz gelismekte olan il durumunda olan Düzce için 5. bölge statüsüne getirilmesini talep ediyoruz. Düzce özelinde Organize Sanayi Bölgeleri disinda kalan fabrikalarimizin da ayni statüde degerlendirilmesinin Düzce’nin gelisimine katki saglayacagini düsünüyoruz. Bakanimiz Mehmet Simsek, kadin istihdamina önem verdiklerini belirttiler. Kadin istihdaminin yüksek oldugu isletmelere destek saglanmasinin kadin istihdamini arttiracagini düsünüyoruz. Ayrica tesvikte olmayan sektörler için daha önce uygulanmis olan AB Hibe Destekleri programlarinin yeniden baslatilmasinin üretim ve ihracat ciddi oranda katki saglayacagini düsünüyoruz” ifadelerinde bulundu.

Toplantinin devaminda kürsüye çikan Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, Düzce hakkindaki öngörüleri ve genel ekonomik politikalar hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.
Kaynak: İHA