Örnek Findik Bahçeleri Olusturuluyor

Düzce’de önemli bir ihracat ürünü olan findikta, entegre mücadele prensipleri dahilinde merkez ve 7 ilçede birer adet olmak üzere toplam 8 adet örnek bahçe projesi uygulanmaya basladi.

Örnek Findik Bahçeleri Olusturuluyor
Projede Düzce Il Tarim ve Orman Müdürlügünden destek alan Düzce Merkez Turaplar Köyünde, findik bahçesi bulunan üretici Mehmet Toprak’a ait bahçede projenin ilk ayagi olan budama, uç sürgün alimi, dip sürgün temizligi, bitki dal ve dip sürgünlerinin tekrardan topraga kazandirmak amaciyla dal parçalama ve taban gübre uygulamasi gerçeklestirildi.

Düzce Il Tarim ve Orman Müdürlügü teknik ekiplerince hazirlanan Findikta Tarla Okulu Etkinligine desteklenen bahçe sahibi üreticiler, Ilçe Müdürleri ve teknik personel katilim sagladi. Gerçeklestirilen etkinlikte konusan Il Müdürü Esra Uzun, yapilan bu projeler ile findik tariminda dogru uygulamalar kullanarak findikta verimi arttirmak ve üreticilere örnek bir bahçe sunarak, bu tür projelerle her daim üreticilerin yaninda olduklarini, her ilçede bu tür proje etkinliklerinin uygulamali bir sekilde yapilacagini belirtti.

Hazirlanan örnek findik bahçesi projesi ile üretici bahçelerinde budama, gübreleme, uç sürgün alimi, hastalik ve zararlilarla mücadele çalismalari yürütülecek.

Sürdürülen bu projede her bir üreticinin 5 dekar olan findik bahçesi için verimi artirmak, periyodisiteyi kirmak amaciyla Tarim ve Orman Bakanligi destekli ocak basina 1 kilo gelecek sekilde taban gübresi, ikinci azot uygulamasi için ocak basina 1 kilo azot ve kalsiyum içerikli üst gübre temini ile bölgeye yeni bulasan Kahverengi Kokarca mücadelesinde kullanilmak üzere Bitki Koruma Ürünü temini gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA