NATO, AB Ve BM'den Rusya'daki Terör Saldirisina Kinama

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB Konseyi Baskani Charles Michel ve Birlesmis Milletler (BM) Insan Haklari Yüksek Komiseri Volker Türk Rusya’da konser salonuna gerçeklestirilen terör saldirisini kinadi.

NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, Moskova bölgesinde konser salonuna gerçeklestirilen terör saldirisina dair sosyal medya hesabindan paylasim yapti. Sözcü Dakhlallah, "Moskova’da konsere gidenleri hedef alan saldirilari kesinlikle kiniyoruz. Hiçbir sey bu kadar igrenç suçlari hakli gösteremez. Saldirida hayatini kaybedenlerin ailelerine en derin bassagligi dileklerimizi iletiyoruz" ifadelerini kullandi.

"Uluslararasi toplum terör belasina karsi birlik içinde kalmali"

Avrupa Birligi (AB) Dis Iliskiler ve Güvenlik Politikasi Yüksek Temsilcisi Josep Borrell ise paylasiminda, "Dün gece Moskova disinda gerçeklestirilen menfur saldiriyi en güçlü sekilde kiniyorum. Terör yine savunmasiz insanlari hedef aldi. Uluslararasi toplum terör belasina karsi saglam bir sekilde birlik içinde kalmalidir" ifadelerine yer verdi.

"Korkunç terör saldirisi"

AB Konseyi Baskani Charles Michel de sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, "Moskova’daki korkunç terör saldirisini kiniyorum. Masum canlarin kaybi bir insanlik trajedisidir. Hayatini kaybedenlerin ailelerine bassagligi dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandi.

"Dehsete kapildik"

Birlesmis Milletler (BM) Insan Haklari Yüksek Komiseri Volker Türk saldiri karsisinda dehsete kapildiklarini belirterek, "Hiçbir sey böyle bir saldiriyi hakli gösteremez. Faillerin insan haklari hukuku uyarinca sorumlu tutulmasi gerekir. Bu sok edici saldirinin kurbanlariyla dayanisma içindeyiz" degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA