Kastamonu Üniversitesi'nden Proje Basarisi

Kastamonu Üniversitesi, TÜBITAK 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi 2023/2. dönem bilimsel degerlendirmesine göre 195 yenilikçi proje ile 198 üniversite arasinda 8. sirada yer aldi.

Üniversitelerde ögrenim görmekte olan lisans ve ön lisans ögrencilerini, projeler yoluyla arastirma yapmaya tesvik etmeyi amaçlayan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Bilim Insani Destek Programlari Baskanligi (BIDEB) tarafindan yürütülen 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi 2023/2. dönem bilimsel degerlendirme sonuçlari açiklandi. Degerlendirme sonucunda Kastamonu Üniversitesi’nin toplamda 195 farkli 2209-A projesi destek almaya hak kazandi. Kastamonu Üniversitesi’nde Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nde 30, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi’nde 3, Ilahiyat Fakültesi’nde11, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi’nde 27, Orman Fakültesi’nde 22, Spor Bilimleri Fakültesi’nde 9, Saglik Bilimleri Fakültesi’nde 16, Turizm Fakültesi’nde 1, Veteriner Fakültesi’nde 20,Güzel Sanatlar ve Tasarim Fakültesi’nde 4,Fen Fakültesinde 3,Sivil Havacilik Yüksekokulu’nda 1, Egitim Fakültesi’nde 15, Abana Sabahat-Mesut Yilmaz Meslek Yüksekokulu’nda 2, Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu’nda 7, Bozkurt Meslek Yüksekokulu’nda 4, Cide Rifat Ilgaz Meslek Yüksekokulu’nda 4, , Daday Nafi ve Ümit Çeri Meslek Yüksekokulu’nda 2, Devrekâni Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Meslek Yüksekokulu’nda 2, Inebolu Meslek Yüksekokulu’nda 2 Tosya Meslek Yüksekokulu’nda 3, Tasköprü Meslek Yüksekokulu’nda 5 Ihsangazi Meslek Yüksekokulu’nda 1 ve Kastamonu Meslek Yüksekokulu’ndan 1 olmak üzere TÜBITAK’tan 195 proje destek almaya hak kazandi. Kastamonu Üniversitesi, Türkiye genelinde ise 8. sirada yer almayi basardi.

Kastamonu Üniversitesi’nin 2209-A Üniversite Ögrencileri Arastirma Projeleri Destekleme Programi 2023/1 basvurularinda 93 projenin kabul edildigini hatirlatan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, 2023/2 basvurularinda 195 yenilikçi proje ile üniversiteler siralamasinda 8. sirada oldugunu ve Kastamonu Üniversitesi’nin basari oranini iki katina çikardigini vurguladi.

Rektör Topal, Ar-Ge ve proje kültürünü yayginlastirma çabalarinin meyvesini vermeye basladigini, hemen hemen her akademik birimin en az bir projesinin kabul edildiginin altini çizdi.

Kastamonu Üniversitesi’nin, ögrencilere hem teorik bilgiyi hem de uygulanabilir, sürdürülebilir AR-GE projeleri üretme becerisini kazandirmayi hedeflediklerini belirten Rektör Topal, bu yaklasimin bölgesel ve ulusal kalkinmaya önemli katkilar saglayacagini vurgulayarak, 2023 yili ikinci dönem basvurularinda 195 projenin TÜBITAK tarafindan desteklenmesi ve bu projelerin sayisindaki iki kat artisin Kastamonu Üniversitesi’nin akademisyenlerinin ve ögrencilerinin basarisini yansittigini belirtti.

Danisman akademisyenler ve ögrencilere basarilar dileyen Rektör Topal, TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBITAK Bilim Insani Destek Programi Baskani Prof. Dr. Ömer Faruk Ursavas, YÖK Baskani Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖK üyelerine Kastamonu Üniversitesi’ne verdikleri destekler için tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA