Çocuklar Hayrimatör Ile Eglendi

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi bünyesinde düzenlenen ücretsiz sinema etkinliginde Bursali çocuklar keyifli bir gün geçirdi. Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ilk gösterimde Bursali çocuklara eslik etti.

Çocuklar Hayrimatör Ile Eglendi
Tayyare Kültür Merkezi’nde ilk gösterim olarak organize edilen etkinlikte, Bursali çocuklar renkli ve eglenceli sahnelerle dolu olan ‘’Hayrimatör’’ filmiyle sinema keyfi yasadi. Gösterim, popüler ‘’Rafadan tayfa’’ serisinin dördüncü filmi olarak iki seans halinde gerçeklestirildi.

Çocuklar ücretsiz etkinlik sayesinde sosyal bir etkilesim ve eglenceli bir zaman geçirme firsati buldu. Büyüksehir Belediyesi’nin organize ettigi, çocuklarin kültürel ve sosyal gelisimine katki saglayan sinema etkinligi aileler tarafindan da memnuniyetle karsilandi.

"6 farkli günde 12 seans halinde gösterime sunulacak"

Bursali çocuklarla heyecanlarini paylasmak üzere, ‘’Hayrimatör’’ filminin ilk gösterimine katilan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas konusmasinda, öncelikle Hayrimatör filminin Bursa’ya gelmesi için büyük katki saglayan Bursa Milletvekili Mustafa Varank’a ve salonda çocuklarina eslik ederek etkinlige katilim saglayan annelere tesekkürlerini sundu. Izlenme rekorlari kiran Rafadan Tayfa’nin son sinema filmi Hayrimatör’ün Tayyare Kültür Merkezi’nde 6 farkli günde 12 seans halinde gösterime sunulacagini belirten Baskan Aktas, ‘’Hafta içi okullarda ki ögrencilere yönelik hafta sonu da halka açik ve ücretsiz bir sekilde gösterilen film TRT Çocuk kanalinda yayinlanan Rafadan Tayfa isimli çizgi diziden uyarlanarak çekilen serinin dördüncü animasyon filmidir. Ayrica ramazan ayi içerisinde ilçelerimizde Grup Rafadan tiyatro gösterisi çocuklarimizla bulusmaya devam ediyor’’ dedi.

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin imkan sundugu bu güzel bulusmada bulunmaktan ve Bursali çocuklarla beraber olmaktan mutlu oldugunu ifade eden Bursa Miletvekili Mustafa Varank, ‘’Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile birlikte Ramazan ayinda çocuklarimiz için ne yapabiliriz diye düsündük ve sinema filmleri getirmeye, çocuklarinda bu sekilde istifade etmesini saglamaya karar verdik. Iste bizim yerel yönetimlerden anladigimiz bu. Ailelerle, gençlerle, çocuklarla, yaslilarla birebir, iç içe, beraber, bir aile gibi ilgilenen, onlarin imkanlarini arttirmak için çalisan belediye baskanlari. Bundan dolayi baskanimiz Alinur Aktas’a çok tesekkür ediyorum’’ seklinde konustu.

Film gösterimi sona erdiginde etkinlige katilan tüm çocuklara günün anisina etkinlik kitabi, rafadan tayfa rozetleri ve sekerlemeler dagitildi.
Kaynak: İHA