Altinda Yeni Moda Ajda Model Bilezikler

SAMSUN – Genis ve gösterisli bileziklerin yerini zarif görünümü, inceligi ve dikkat çekmemesi ile ajda modeli bilezikler aldi.

Altinda Yeni Moda Ajda Model Bilezikler
Giyim ve teknolojide oldugu gibi ziynet esyalarinda da moda degismeye basladi.

Kadinlar eskiye nazaran gösterisli ve genis bileziklerin yerine ince ve dayanikli, modern bileziklere yöneldi. Bir kola 20 tane takilsa bile dikkat çekmeyen ajda model bilezikler, son dönemde kadinlarin vazgeçilmezi oldu.

“Ajda model bileziklere talep artti”

Ajda medel bileziklere talep atmasinin sebebinin moda ve gösterissizlik olduguna deginen Samsun Kuyumcular Odasi Baskani Salih Özman, “Son dönemde ajda model bileziklere ragbet var. Ajda bilezik modeli 1970’li yillarda oldukça meshurdu. Bu bileziklerin özellikleri: Gösterisli degil, kolda yer tutmuyor, çok miktarda olmasina ragmen yan yana taktiginizda dikkat çekmiyor. Ayrica genis bileziklerden daha modern görünüyorlar. Ince ve sert olmasindan dolayi modaya da uyuyor. Daha kibar ve zarif oldugundan çok tercih ediliyor. Kola takip, çikartmasi da oldukça kolay. Deforme olmasi zor olan bu ajda bilezikleri, deforme olursa da kolay düzeltiliyor. Ayrica halk arasinda ‘bozarken normal bilezikten daha karli olurum’ düsüncesi var. Öyle bir durum söz konusu degil. Tüm bilezikler ayni fiyattan bozduruluyor. Genis bileziklerden 10 tane yan yana taksaniz kolunuzun tamami doluyor ve çok göze batiyor. Ancak 10 ajda model bilezik, digerinin 2 tanesi kadar bile yer kaplamiyor. Bu manada güvenlik anlaminda da iyi oluyor. Özellikle son dönemde kadinlar ajda model bileziklere oldukça ragbet göstermeye basladilar. Altinda bugün için moda olan bilezik türü ajda model bilezik” dedi.



“Merkezin açikladigi fiyatlar ile kuyumcular arasinda 200-250 TL fark var”

Resmi satis rakamlari ile kuyumcularin altin satis fiyatlarindaki farkin nedenini de açiklayan Baskan Özman, “Bir kilo altinda kiloda 6 bin dolar gibi bir fark var. Bu da gram altinda 1 gramda yaklasik olarak 200-250 TL arasinda fark olusturuyor. Yani merkezin açikladigi resmi kurla serbest piyasadaki altin satisi arasinda 200-250 TL gibi bir fark olusuyor. Bugün itibari ile kuyumcularda 22 ayar bilezik 2 bin 403 TL’den, çeyrek altini 4 bin 360 TL’den, yarim altini 8 bin 720 TL’den, tam altini 17 bin 440 TL’den, gram altini da 2 bin 510 TL’den satisa sunuyoruz” diye konustu.



“Kuyumcularin bile gram altina ulasmasi son derece zorlasti”

Artan talep karsisinda piyasada gram altin bulmanin zorlastigina da deginen Özman, “Gram altina talep seçim öncesinde oldukça artti. Maalesef yüzük ve küpe satisimiz yok ama gram altina ciddi anlamda talep patlamasi var. Bu talebi, ürün karsilayamiyor. Biz kuyumcularin gram altina da ulasmasi son derece zorlasti. Altin ithalatina sikilastirmanin getirilmesi, altin üreten firmalarin da daha çok 50 gramlik ürünler basmasi gram altina ulasmayi zorlastirdi. Piyasada olan gram altinlar da genelde yüksek gramajli oluyor bu da talebi karsilayamiyor. Herkes almaya çalisirken, elinde gram altin olan vatandaslar da bozdurmaya yanasmiyor. 1 gram ve 5 gram altin piyasada çok az bulunurken, 10, 20 ve 50 gram altinlar bulunuyor. 20 kisi altin almaya geliyorsa bunun 1 kisisi 50 gram ve üzeri altin talep ediyor. Kalan 19 kisi 1 ve 5 gram almak istiyor. 20 gramin üstünde altin talep edene çok rastlamiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA