AK Parti'nin Ankara Mitingine 200 Bin Kisi Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti’nin Ankara mitingine 200 bin kisinin katildigini açikladi.

AK Parti'nin Ankara Mitingine 200 Bin Kisi Katildi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla gerçeklesen AK Parti’nin Ankara mitingine vatandaslar akin etti.

Sabahin erken saatlerinden itibaren Türk bayragi ve AK Parti bayragiyla mitingin yapildigi 700 bin metrekarelik Baskent Millet Bahçesi’ne gelen vatandaslar, mitinge saatler kala alani doldurdu.

Yogun güvenlik tedbirleri alindi

Miting nedeniyle olaganüstü güvenlik tedbirleri alindi. Aralarinda atli polislerin de bulundugu binlerce polis Millet Bahçesi ve çevresinde görev yaparken, miting alani helikopterle sürekli havadan denetlendi. Miting alaninda herhangi bir olumsuzluga karsi yüzlerce saglik personeli de hazir bulundu.

200 bin vatandas alani doldurdu

Cumhurbaskani Erdogan, miting alanina 200 bin kisinin geldigi açikladi.

Vatandaslar kadar basin da programa yogun ilgi gösterdi. Ulusal ve uluslararasi çok sayida yayin kurulusu mitingi takip etti.

Engelli ve yasli vatandaslar golf arabalariyla getirildi

Engelli ve yasli vatandaslar alana golf arabalariyla getirildi.

Bu vatandaslar için sandalyelerin bulundugu ayri bir bölüm ayrilirken, kadinlar ve erkekler ayri ayri alanda toplandi.

Miting alaninda Cumhurbaskani Erdogan için hazirlanan pankartlar da yer aldi. Ayrica Cumhur Ittifaki Ankara Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Turgut Altinok’un vaatlerine afislerde yer verildi.

Pankartlarda su ifadelere yer verildi:

"Sen bu milletin kabul olmus duasisin", "Bir adam sevdik biz; Allah’tan baska hiçbir güçten korkmayan ve boyun egmeyen", "Birlikte güçlüyüz", "Türkiye Yüzyili sehirler için yenilikçi belediyecilik", "Dosdogru olan yolda dün bugün ve yarin da Erdogan’in yaninda", "Fatih gibi hirsli Kanuni gibi adil Abdülhamit kadar fedakârsin. Biliyoruz usta sen de onlardansin", "Rahat Türkiye’m emin ellerdesin."

14 Mayis Cumhurbaskanligi seçimlerinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Ankara’da yüzde 46 oy almis, milletvekilleri seçimlerinde ise AK Parti yüzde 32,5 oy alarak 15 milletvekili çikarmisti. AK Parti Il Baskanligi’nin miting için günler öncesinden yogun bir hazirlik yaptigi biliniyor.
Kaynak: İHA