Özocak Açiklamasi 'Nevruz Uyanistir, Kucaklasmadir'

Türkiye Kamu Çalisanlari Vakfi (TÜRKAV) Kayseri Sube Baskani Ali Özocak, Nevruzun bir uyanis ve kucaklasma oldugunu söyledi.

Özocak Açiklamasi 'Nevruz Uyanistir, Kucaklasmadir'
TÜRKAV Kayseri Sube Baskani Ali Özocak; Nevruz Bayrami dolayisiyla mesaj yayimladi. Özocak, mesajinda sunlari söyledi:

"Günesin Koç burcuna girdigi Nevruz; Milli varligin, dirilisin, birligin adidir. Nevruz uyanistir, kucaklasmadir. Turan cografyasindan Balkanlara kadar kutlanan Nevruz Bayrami, ayriliga, ayrimciliga, bölücülüge, bölünmeye karsi, Türklük tarihinin asirlardir süre gelen töresi, kültürü hatta mirasidir. Nevruz Bayrami’nin, Türk ve Islam cografyalarinin huzur ve refaha baris ve kardeslik duygularinin pekismesine vesile olmasini Allah’tan diliyorum.

Cenab-i Allah Büyük Türk Milleti ve Devletinin varligini kiyamete kadar korusun. Nevruzu bahane ederek devletimizi ve milletimizi hainlik etmeye çalisan meydan okumak için firsat gören bölücülere hainlere, kirli ve karanlik emelleri olan odaklara firsat vermesin. Nevruz Türk’ün bayrami, Büyük Türk Milletine kutlu olsun. Nevruz Duasi, "Ey hanlar hani, ey yüceler yücesi, her seye kâdir Tanrim! Ak yüzümüze kara çalinmasin. Yesil umutlarimiz kirilmasin. Bizleri namerde muhtaç etme. Malimiz çok, düsmanimiz yok olsun. Bölücüye, yikiciya aman verme. Evimiz yikilmasin, ocagimiz sönmesin. Yigitlerimiz ölmesin. Vatanimiz bölünmesin. Milletimizi gayesiz, yigitlerimizi yüreksiz birakma Halkimiz dilde, fikirde, isde birlik olsun. Gelecegimiz aydinlik ve mutlu olsun. Gönüllerde hosluk olsun. Baris olsun, birlik olsun, dostluk olsun. Ey tanrim! Üstte mavi gök basmayip, altta yagiz yer çökmeyince Ilimiz, töremiz bozulmasin Türk dünyasinin, Ergenekon’dan çikis bayrami, Nevruz yeni gün bahar bayrami Kutlu olsun."
Kaynak: İHA