Mukaddes Emanetler Sakarya'da Yogun Ilgi Görüyor

Sakarya’da Kabe örtüleri, Sakal-i Serif, Kadem-i Serif ve kutsal emanetlere vatandaslarin ilgisi yogun. Viyana’da da yaklasik 40 bin kisinin emanetleri görmek için bekledigini söyleyen Erol Güzel, bir sonraki sergi yerinin Avrupa olabilecegini belirtti.

Mukaddes Emanetler Sakarya'da Yogun Ilgi Görüyor
Kutsal emanetler sergisi, Ramazan ayi dolayisiyla Sakarya’da vatandaslarin ziyaretine açildi. Sakarya Sanat Galerisi’nde is insani Erol Güzel’in katkisiyla açilan sergide, Hz. Muhammed (Sallallahü teala aleyhi ve sellem)’in Sakal-i ile Saç-i Serifleri, Kadem-i Serif, Gubar-i Serif, Kisve-i Saadet, Hücre-i Saadet Örtüsü, kabir topragi ile Kabe örtüleri ve Islamiyet’in sembolü olan parçalar yer aliyor. 20 Mart’ta açilan sergi, bugün gece 23.00’a kadar seyre açik kalacak. Viyana’da da yaklasik 40 bin kisinin emanetleri görmek için sabirsizlikla bekledigini söyleyen Erol Güzel, bir sonraki sergi yerinin Avrupa olabilecegini belirtti.



"Ben sadece hizmetkarligini yapiyorum"

Kendisini emanetlerin hizmetkari olarak belirten is insani Erol Güzel, "Kelimelere sigamayacak bir duygu. Buradaki emanetler benim degil. Ben sadece hizmetkarligini yapiyorum. Buradaki bütün emanetler Müslüman kardeslerimindir. Ben sadece Müslüman kardeslerime hiçbir ücret almaksizin bu emanetleri götürerek, kalplerdeki sevgiyi bulusturuyorum. Burada bedenin degil, ruh ve kalbin bulusmasini yasiyorum. Bir çok mukaddes emanet var. Burada en çok ilgi çeken Resulullah (Sallallahü teala aleyhi ve sellem) efendimize ait olan Sakal-i ve Saç-i Serifleridir. Hücre-i Saadet Örtüsü’de çok ilgi görüyor. Medine’ye giden kardeslerimin onu kokladiklari zaman ’Ben bu kokuyu taniyorum’ demeleri bende baska duygular olusturuyor. Viyana’da 40 bin kisilik bir toplulugun bekledigini söylediler. Insallah bunu düsünüyorum. Hücre-i Saadet Örtüsü o kadar zaman geçmesine ragmen buram buram kokuyor. Sakal-i ve Saç-i Serifler de belirgin bir özellik olan uzamasidir. Bunun sebebi ise ne kadar çok ziyaret edilirse, çok hizli sekilde uzuyor" dedi.

Kaynak: İHA