Iftar Için Rezervasyon Yaptirip Gitmediler, Isletmeciyi Çileden Çikarttilar

Sakarya’da iftar için rezervasyon yaptirip gitmeyen vatandaslar, isletme sahibini çileden çikartti. Hazirlanan yemeklerin israf oldugunu belirterek tepkisini sosyal medyada paylasan isletmeci, milyon izlenip binlerce yorum aldi.

Iftar Için Rezervasyon Yaptirip Gitmediler, Isletmeciyi Çileden Çikarttilar
Sakarya’nin Adapazari ilçesinde et restorani isleten Bayram Budak, restoraninda iftar için rezervasyon yaptirip gelmeyen vatandaslar için hazirladigi yemeklerin gün sonunda israf edildigini belirterek tepki gösterdi. Restoranda iftar için yer ayirtan yaklasik 15 kisinin gelmedigini belirten Budak, israf olan ürünleri sosyal medyadan paylasarak sitem etti. Rezervasyon yaptirip gelmeyen ve telefonlari da açmayan vatandaslara tepki gösterdigi videosunu, "Bunlar rezervasyon yaptirip da gelmeyenlerin yemekleri. Bize telefon ediyorlar. ’Yerimiz kalmadi’ diyoruz. 15 kisi yer ayirtmis, ariyoruz telefonu da açmiyorlar. Yemegi de pisti, gelmiyor. Masada salatalar, çorbalar hepsi ziyan oldu. Yarim saat önce ’Biz gelmiyoruz’ diye arasalar zaten sorun yok. Masa baskasina devredilir, satilir. Hadi ondan vazgeçtim masa bos kalsin da su yemeklere yazik degil mi? O salatalara yazik degil mi? Ayip diye bir sey var, daha da bir sey demeyecegim" sözleriyle paylasti. Sosyal medya hesabi üzerinden paylastigi ve milyonlarca kisinin izledigi videoya ise on binlerce begeni ve yorum geldi.

"Rezervasyon ile alakali ciddi sikintilar yasiyoruz"

Isletme sahibi Bayram Budak, "Rezervasyon ile alakali ciddi sikintilar yasiyoruz. Ramazan ayinda rezervasyon almadan çalismamiz mümkün degil. Tam iftar saatinde insanlarin yemegini vermemiz gerekiyor. Vatandaslarin da iftar saatinde gelip yer sikintisi yasamamasi gerekiyor. Rezervasyonu kaydetmemize ragmen, insanlar haber vermeden gelmiyorlar ve telefonla geri aradigimizda da cevap vermiyorlar. Bu sektörümüzde ciddi bir sikintiya sebep oluyor. Biz masayi gelecekmis gibi hazirliyoruz. Bunun içerisinde salata, çorba, yemek, tatli ve çay olmak üzere tüm bu hazirlik ve emekler maalesef çöp oluyor. Yemegi ertesi güne birakamiyoruz. Bazi yorumlar oluyor ‘personele yedir’ diye ama zaten personelimize de yemek yapiyoruz. Bu bütün emek ziyan oluyor" dedi.



"50 kisilik yemegi ziyan etmek çok kötü bir sey"

Yemeklerin ziyan oldugunu belirten Budak, "Bu konuyla ilgili ben meslek odalarina, otel ve restorancilikla alakali üst makamlara sesimi duyurmak istiyorum. Bununla alakali bir sistem kurulmali. Çagimiz da teknoloji çagi. Güncel bir yazilimla beraber rezervasyon sisteminde insanlar kredi karti ile ön ödeme veya tamamini öderse muhtemelen yaptirdiklari rezervasyona uyacaklardir. Tabii ki yarim saat önceden haber verip ’Ben gelemiyorum’ diyene bir sey diyemeyiz ve zaten bu sekilde söyleyenlerin rezervasyonunu da iptal ediyoruz, kimseye zorluk çikarmiyoruz. Birkaç gün önce sadece bir masada 15 kisi, diger masada 9 kisi derken bir gün içerisinde toplam 50 kisi gelmedi. Bu hem maddi anlamda hem de Ramazan ayinin manevi havasina ciddi zarar veriyor. Oruç tutup burada 50 kisilik yemegi ziyan etmek çok kötü bir sey" diye konustu.



"Videomuz milyonlarca izlenildi ve çok sayida olumlu yorum aldik"

Sitemini sosyal medyada paylastigini belirten Budak, "Biz bu sitemimizi dile getirerek, böyle olmamasi gerektigi konusunda bir video yayinladik sosyal medya hesabimizda. Bu videomuz milyonlarca izlenildi ve çok sayida olumlu yorum aldik. Sadece bu konu bizimle alakali degil, otelcilik basta olmak üzere birçok sektörde de bu sikinti yasanabiliyor. Gidilmeyecekse telefon açilarak gönül rahatligiyla söylenebilir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA