Erzurum'da Egitici Egitimi Kursu

Milli Egitim Bakanligi Temel Egitim Genel Müdürlügü tarafindan ögrenme kayiplarinin giderilmesine yönelik egitici egitimi kursu Erzurum’da gerçeklestirildi.

Erzurum'da Egitici Egitimi Kursu
Temel Egitim Genel Müdürlügü tarafindan UNICEF finansal destegiyle yürütülen "Temel Egitimde Ögrenme Kayiplarinin Giderilmesi ve Ögretimin Güçlendirilmesi Projesi" kapsaminda düzenlenen “Egitici Egitimleri Kursu”; Milli Egitim Bakanligi temsilcileri, akademisyenler, ögretmenler ve okul yöneticilerinin katilimi ile 18-22 Mart 2024 tarihleri arasinda Erzurum Hizmet Içi Egitim Merkezinde gerçeklestirildi.

Ögrencilerin egitim ögretim döneminde farkli nedenlerle beklenen düzeyde bilgi, beceri ve tutum kazanmada yasadiklari eksikliklerin ögrenme kayiplari olarak tanimlandigi projede; yaz tatili, örgün egitimin kesintiye ugramasi, okula devamsizlik, okul terki, deprem ve pandemi gibi çesitli nedenlerin ögrencilerin karsilastigi kayiplara yol açabildigi degerlendirildi. Özellikle sosyokültürel ve sosyoekonomik açidan dezavantajli ögrencilerin bu kayiplari yasama oranlarinin daha yüksek oldugu ve kayiplari telafi etme süreçlerinin zorlugu göz önüne alinarak sinif içi etkinlikler ile ögrencilerin ilgi ve ihtiyaçlarina uygun müdahale programlari gelistirildi.

Temel Egitim Genel Müdürlügü Arastirma-Gelistirme ve Projeler Daire Baskani Sedat Abdulhakimogullari; “Derinlesen ögrenme kayiplari, ögrencilerin basari düzeyleri arasinda büyük farklarin olusmasina neden olmaktadir. Sürekli tekrarlanan basarisizlik deneyimleri ise ögrencilerin ögrenme motivasyonlarini düsürmekte, kendilerine iliskin inanç, deger ve okula iliskin tutumlarini olumsuz olarak etkilemektedir. Tüm bu nedenlerle ögrenme kayiplarinin olusmamasi için alinacak tedbirlerin, ögrenme kayiplarinin tespiti için düzenli takibinin yapilmasi ve tespit edilen ögrenme kayiplarinin giderilmesinde kullanilacak etkili müdahalelerin gelistirilmesi için sistematik, boylamsal ve bütüncül bir modele ihtiyaç duyulmaktadir. Bu sayede ögrencilerin ögrenme düzeyleri arasindaki büyük farklarin önüne geçilerek ögretimin kalitesi artirilirken, ögretmenlerin mesleki beceri ve motivasyonlarinin da artirilmasi saglanacaktir.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA