Edirne'ye 2 Bin Kadin Ayni Anda Ayak Basti

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan bu yil 39’uncusu düzenlenen “Edirne Ramazan Gezisi” çerçevesinde 2 bin Büyükçekmeceli kadin Edirne’yi gezme firsati buldu.

Edirne'ye 2 Bin Kadin Ayni Anda Ayak Basti
Tarihi ve kültürel zenginlikleri ile Türkiye’nin en önemli sehirlerinden olan Edirne, bu yil yaklasik 2 bin Büyükçekmeceli kadini agirladi. Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün’ün katilimiyla gerçeklesen “Köprüleri Tastan Iki Kentin Bulusmasi” Selimiye Camisi, basta olmak üzere tarihi çarsilar, müzeler, tarihi köprüler ve daha birçok tarihi varliklar ziyaret edildi. Yaklasik 2 bin kadinin onlarca otobüs ile Edirne’ye yaptigi gezi turunda alisveris yaparak kent esnafina da büyük katkida bulundu.

“Büyükçekmece ile Edirne arasinda biz bir köprü oluyoruz”

2 bin kadin ile birlikte Selimiye Camisi meydaninda bir araya gelen Büyükçekmece Belediye Baskani Dr. Hasan Akgün, yapilan ziyaret ile Edirne’nin ekonomisine ve kent esnafina katki saglayacaklarini belirterek, “Ramazan ayinda yine serhat sehri Edirne’deyiz. Osmanli’ya 92 yil boyunca baskentlik yapmis ve dünyada metre kare basina en çok tarihi eser düsen ikinci sehirdeyiz. 2 bin Büyükçekmeceli hanimefendi kadinlarimiz ile birlikte ramazan ritüelini yerine getiriyoruz. Bugün burada iftarimizi açacagiz ve daha sonra geri dönecegiz. 39’uncusu kez Büyükçekmece Edirne’ye çikartma yapiyor. Ramazan aylari içerisinde 39 yildan beri yaz kis demeden karda firtinada bu ritüelimizi devam ettiriyoruz. Büyükçekmece Edirne arasinda biz bir köprü oluyoruz” dedi.

Büyükçekmece halki olarak Edirne’ye ekonomik olarak büyük katki sunacaklarini ifade eden Baskan Akgün, “Büyükçekmeceli kadinlarimiz alisverislerini yapacaklar, buradaki esnafa biraz döviz birakacaklar ve dualarini edip geri dönecekler. Ramazan ayinin tüm Islam âlemine hayirlar getirmesini diliyorum ve akan kanlarin dinmesine vesile olmasini diliyorum. Ramazan ayinin ülkemize huzur ve mutluluk gerdirmesini diliyorum. 31 Mart’ta yapilacak yerel seçimlerinin ülkemize demokrasi, hukuk, adalet, ve huzur getirmesini diliyorum. Ramazanimiz mübarek olsun” seklinde konustu.



“Edirne her zamanki gibi çok güzel”

Büyükçekmece’den Edirne’ye her sene geldiklerini vurgulayan vatandaslardan Hacire Ersoy, "Sehir merkezinde simdi hemen alisverise çikacagiz. Camileri ve müzeleri dolasacagiz. Aksam iftarimizi yaparak evimize dönecegiz” diye konustu.

Edirne’yi çok güzel buldugunu söyleyen ziyaretçilerden Zülbiye Aydogan, “Baskanimiz çok güzel bir organizasyon yapti. Çok kalabalik bir kitle olmamiza ragmen organizasyon çok güzel” dedi.

Vatandaslardan Nilüfer Öz ise, “Edirne’ye de ilk defa geldim ve çok güzel buldum. Camileri ve çarsiyi gezecegiz. Çok sevdik Edirne’yi. Insallah yine gelecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA