Çildir'da Ögrenciler Münazarada Bulustu

Çildir Anadolu Imam Hatip Lisesi konferans salonunda liseler ve ortaokullar arasi düzenlenen “Tartisarak Anlasiyoruz” adli münazara etkinligi gerçeklestirildi.

Çildir'da Ögrenciler Münazarada Bulustu
Ögrencilerin elestirel düsünme, problem çözme, kendini ifade etme, tez üretme ve tez çürütme gibi becerilerini gelistirmelerini hedefleyen etkinlik, ögretmenlerin ve ögrencilerin katilimiyla gerçeklestirildi.

Yapilan münazarada lise grubu ögrencileri “Uygarligin gelismesinde bilim önemlidir / sanat önemlidir.” tezini tartisirken ortaokul grubu ögrencileri “Hayati ögrenmenin en iyi yolu kendi tecrübelerine göre hareket etmektir / arkadas ve aile tavsiyelerine göre hareket etmektir.” tezini tartistilar.

Jüri üyeleri münazarayi, “Konuyu hâkimiyet, vurgu ve tonlama ile örneklerle ikna yetenegi, beden dilini dogru ve etkili kullanma” gibi basliklar altinda degerlendirdi.

Degerlendirme sonucunda ise “Uygarligin gelismesinde bilim önemlidir.” tezini savunan grup ile “Hayati ögrenmenin en iyi yolu arkadas ve aile tavsiyelerine göre hareket etmektir.” tezini savunan ögrenciler birinci oldular.
Kaynak: İHA