Canan Kaftancioglu Savciliga Ifade Verdi

CHP Istanbul Il Baskanliginda çekildigi öne sürülen ’para sayma’ görüntülerine iliskin sorusturmada eski CHP Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu ‘süpheli’ sifatiyla savciliga ifade verdi.

Canan Kaftancioglu Savciliga Ifade Verdi
Sosyal medyada CHP Istanbul Il Baskanliginda çekildigi öne sürülen ‘para sayma’ görüntülerine iliskin Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca maddi gerçegin ortaya çikarilmasi, suç ve suç unsuru bulunup bulunmadiginin tespiti için resen sorusturma baslatilmisti. Sorusturma çerçevesinde, Istanbul Büyüksehir Belediyesi (IBB) Spor Kulübü Baskani Fatih Keles, CHP eski Istanbul Il Baskan Yardimcisi Özgür Nas, CHP Istanbul Il Baskanligi’nin eski basin danismani Can Poyraz, söz konusu binayi sattigi öne sürülen Ali Riza Braka, Imamoglu Insaat Genel Müdürü Tuncay Yilmaz ve Sisli Belediye Baskan Yardimcisi Onur Öksel ’süpheli’ sifatiyla savciliga ifade vermisti. Ayrica Braka’nin avukati Gökhan Taskapan’in da bilgi sahibi olarak ifade verdigi ögrenilmisti.

Kaftancioglu da ifade verdi

Konuya iliskin CHP eski Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu da ’süpheli’ sifatiyla savciliga ifade vermek üzere Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi’na geldi. Burada yaklasik 2 buçuk saat ifade veren Kaftancioglu, islemlerinin ardindan adliyenin meydaninda açiklama yapti. Kaftancioglu, "Süpheli olarak davet edilince eve girer girmez ilk yaptigim sey neydi biliyor musunuz? Evdeki ayakkabi kutularini kontrol etmek. Evdeki bütün ayakkabi kutularini açtim. Ne mutlu ki hepsi içinde ayakkabilar vardi ama bir aci gerçeklik var ki eskimis ayakkabilarim. Simdi gene kadin arkadaslara anlar buradan çikista bir tane ayakkabi almaya gidecegim. Yani bu vesileyle ayakkabilarimin yenilenmesi gerektigini ögrenmis oldum. Gayrimesru ve yasa disi yollarla ortaya sunulan görüntülerle ilgili ilk ifadeye çagrilan ben olsaydim ifade vermeyi reddederdim diyerek ifadeye basladim. O gayrimesru yollarla kayitlari yapanlarin hukuk karsisinda sorumlulugu neyse ortaya çikarilir, ondan sonra bizlerin bilgisine basvurulacaksa elbette Cumhuriyet Halk Partisi’nde her sey nettir, bilgilerimizi paylasirdik" dedi.



"Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve seçimlere giderken partimizi yipratmak için kullanilan aparattan bir sey degildir

Kaftancioglu açiklamasinin devaminda, "Seçime kaç gün var arkadaslar? 9 gün. Il binasi ne zaman alinmis? 2019’da. Ne mutlu ki Istanbul örgütüne il binasini ne kadara aliyoruz demissek bütün tutari Istanbul örgütü verildigini görmüs mal sahibine. Ama ne üzücü ki 2019’da alinmis olan ve Istanbul örgütünün büyük katkilariyla alinmis olan il binasini seçime 10 gün kala, 9 gün kala yok montajla, dublajla herhalde ugrasacak zaman bulamadilar seçim öncesi, Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve seçimlere giderken partimizi yipratmak için kullanilan aparattan bir sey degildir. Bu davada süpheli olarak gelmem, sakin yanlis anlasilmasin, kendimi bir sey zannettigimden ya da önemsedigimden degil kendimi bildigimden dolayi, yol arkadaslarimi bildigimden dolayi seçim öncesi yapilan ve görünen o ki seçime kadar da sürdürülmeye çalisilacaklari siyasallastirilmis yarginin, yargiyi da bu sürecin parçasi yaparak sürdürecekleri bir süreçlerdir" seklinde konustu.



"Dogru, ‘Bir tugla da sen koy’ kampanyasi"

Bir basin mensubunun, "Fatih Keles ifadesinde elden verilen 15 milyon TL’nin tüm Türkiye’de düzenlenen bagis kampanyasi parasi oldugunu söyledi’’ seklinde soru yöneltmesine karsi açiklama yapan Kaftancioglu, "Dogru, ‘Bir tugla da sen koy’ kampanyasi. Birazdan zaman tutacagim ifadeye kaç dakika sonra ulasacaksiniz. Bu sordugunuz soruya dair ifademde uzun uzun çok detayli bir sekilde anlattim. Oradan rahatlikla görebilirsiniz’’ diye yanitladi.

Kaftancioglu açiklamasinin ardindan adliyeden ayrildi.
Kaynak: İHA