Araba Hirsi Baba Katili Yapti

Sanliurfa’nin Suruç ilçesinde yeni bir otomobil almak için babasina ait araziyi krediye karsilik bankada ipotek ettirmek isteyen sahis, tapuyu vermeyen babasini sirtindan biçaklayarak öldürdü.

Araba Hirsi Baba Katili Yapti
Edinilen bilgiye göre olay, Çarsamba günü saat 17.45’te Sanliurfa’nin Suruç ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesi Uzun Çarsi Caddesi üzerinde yasandi. Gaziantep’te yasayan Ibrahim Halil Öztunç, (31) yeni bir araç almak için kredi çekmeye karar verdi. Bankanin kredi vermek için ipotek istemesi üzerine Suruç’ta yasayan babasi Hüseyin Öztunç’u (64) arayarak 10 dönümlük arazisinin tapusunu istedi. Iddiaya göre baba tapuyu vermeyecegini söyledi.



Esiyle birlikte Suruç’a gitti

Ibrahim Halil Öztunç otomobiline binerek esiyle birlikte Suruç’a gitti. Babasinin da otomobile bindirip seyir halindeyken ikna etmeye çalisti. Bir türlü babasini ikna edemeyen Ibrahim Halil Öztunç, Uzun Çarsi Caddesi üzerinde aracini durdurdu. Otomobilden inen ikili arasindaki tartisma kavgaya dönüstü. Biçagi çikaran sahis, babasini sirtindan biçakladi. Baba kanlar içerisinde yere yigilirken oglu ise otomobiliyle olay yerinden kaçti.

Kurtarilamadi

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine polis ve saglik ekipleri sevk edildi. Yaraliya ilk müdahaleyi yapan saglik ekipleri, ambulansla Suruç Devlet Hastanesine götürdü. Sirt bölgesine toplam 4 biçak darbesi aldigi belirlenen baba, doktorlarin tüm müdahalesine ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Baba katili kisa sürede yakalandi

Vatandaslarin bilgisine basvuran polis ekipleri Ibrahim Halil Öztunç’un olay yerinden 27 U 3706 plakali otomobili ile kaçtigini belirledi. Tüm ekiplere otomobil plakasi ve kimlik bilgisi verilen sahis, esi ile birlikte Gaziantep’e kaçmaya çalisirken yakalandi. Emniyetteki islemleri tamamlanan zanli ile esi, adliyeye sevk edildi.

Hüseyin Öztunç’un cesedi ise Sanliurfa Adli Tip Kurumu morgundaki otopsi islemlerinin ardindan defnedilmek üzere yakinlarina teslim edildi.
Kaynak: İHA