ABD Disisleri Bakani Blinken, Netanyahu Ile Görüstü

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Misir’daki temaslarinin ardindan geldigi Israil’de Basbakan Binyamin Netanyahu ile görüstü.

ABD Disisleri Bakani Antony Blinken, Israil’in Gazze’ye saldirilarini baslattigi 7 Ekim’den bu yana 6. kez Orta Dogu turu gerçeklestiriyor. Bakan Blinken, Gazze’de ateskes ilan edilmesine yönelik Israil ile Hamas arasinda arabulucular tarafindan yürütülen görüsmelerde ilerleme kaydedilmesi amaciyla çiktigi Orta Dogu turunun ikinci ayagi Misir’da temaslarini tamamladi. Blinken, turunun son duragi olan Israil’e geçti. ABD Hava Kuvvetleri’ne ait C-17 uçagiyla Tel Aviv’e gelen Blinken, havalimaninda yetkililer tarafindan karsilandi. Blinken, Gazze’deki esirlerin serbest birakilmasini da içeren ateskes anlasmasina yönelik Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile basa basa görüsme gerçeklestirdi.

Blinken’in savas kabinesinin üyeleriyle de bir araya gelmesi bekleniyor.

"Doha’da anlasmaya varilmasi için baski yapmaya devam ediyoruz"

Öte yandan Blinken dün Misir Disisleri Bakani Sameh Shoukry ile gerçeklestirdigi basin toplantisinda, Katar’in baskenti Doha’da Israil ile Hamas arasinda arabulucular tarafindan yürütülen ateskes görüsmelerine iliskin, "Müzakereciler çalismaya devam ediyor. Aradaki farkliliklar azaliyor, Doha’da bir anlasma yapilmasi için baski yapmaya devam ediyoruz. Ancak bunun (ateskes anlasmasinin) mümkün olduguna inaniyorum" ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA