TIKA'nin Bosna Hersek'te Ramazan Programi Devam Ediyor

Türk Isbirligi ve Koordinasyon Ajansi Baskanligi (TIKA) tarafindan Ramazan ayinda Bosna Hersek’in Trebinje sehrinde gida paketi dagitimi ve iftar programi düzenlendi.

TIKA'nin Bosna Hersek'te Ramazan Programi Devam Ediyor
Trebinje’de yurtlarina geri dönen ve azinlikta kalan Bosna Hersekliler basta olmak üzere Hersek bölgesinde yasayan tüm etnik gruplarin katilimiyla iftar programi ve gida yardimi etkinligi düzenlendi.

Trebinje Ilçe Müftülügü ve TIKA is birligiyle düzenlenen iftar programina yaklasik 80 kisi katildi.

Türkiye’nin Mostar Baskonsolosu Yasar Ergün, TIKA Saraybosna Koordinatörü Erdinç Isik, Trebinje Ilçe Müftülügü Bas Imami Sadik ef. Fazlagi, Trebinje Belediyesi Meclis Baskani Dragoslav Banjak, Trebinje Belediyesi Baskan Yardimcisi Draen Bokovi, Trebinje Sirp Ortodoks Kilisesi Bas Papazi Mladen ulovi de iftara katilan isimler arasindaydi.

Trebinje Ilçe Müftülügü Bas Imami Sadik ef. Fazlagi, iftar programinda yaptigi konusmada Ramazan ayinin tüm Müslümanlar için baris, beraberlik, paylasma ve dayanisma ayi oldugunu vurgulayarak, TIKA tarafindan düzenlenen iftar sofrasinda bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarini belirtti.

Ayrica program kapsaminda, TIKA, Merhamet Müslüman Yardimlasma Dernegi, Trebinje Ilçe Müftülügü ve Trebinje Sirp Ortodoks Kilisesi is birligiyle ihtiyaç sahibi 100 aile için gida yardim paketleri dagitildi.
Kaynak: İHA