Sinop'ta Nevruz Kutlamasi

Doganin uyanisini ve baharin gelisini müjdeleyen Nevruz Bayrami, Sinop’ta büyük bir coskuyla kutlandi.

Sinop'ta Nevruz Kutlamasi
Sinop Üniversitesi 15 Temmuz Yerleskesinde düzenlenen kutlamalara protokol üyeleri ve ögrenciler tarafindan Türklerin Ergenekon’dan çikmasini temsilen örs üzerinde demir dövülerek, nevruz atesi yakildi. Ögrenciler ve protokol üyeleri yakilan nevruz atesinin üzerinden atladi. Program kapsaminda Sinop Geleneksel Türk Okçulugu Dernegi üyeleri tarafin ok atislari gerçeklestirildi.

Sinop Üniversitesi Rektörü Sakir Tasdemir ve ögrenciler, Nevruz’un simgelerinden olan boyali yumurtalari tokustururken, kutlamalar oyun havalari oynanmasinin ardindan son buldu.

Günün anlam ve önemiyle ilgili açiklamalarda bulunan Rektör Tasdemir, “Nevruz, Türk’ün Ergenekon’dan çikisini temsil eder. Ayni zamanda baharin gelisini, çiçeklerin açmasini, bereket ve bollugu ifade eden bir bayramdir. Yillardir Türk cumhuriyetlerinde ve ülkemizde bayram olarak kutlanmaktadir" dedi.

Kutlamaya Sinop Belediye Baskan Yardimcisi Önder Serdar Öztürk, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Muhitdin Yilmaz ve Prof. Dr. Riza Bayrak, akademik-idari personel ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA