Modern Sanayi Sitesinde Sona Gelindi

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün önemli projeleri arasinda yer alan ve kentsel dönüsümün uygulanacagi eski sanayi çarsisinda faaliyet gösteren esnaflarin tasinacagi modern sanayi sitesinde çalismalar sorunsuz ilerliyor.

Modern Sanayi Sitesinde Sona Gelindi
Düzce Belediyesi tarafindan Kültür Mahallesi’nde uygulanacak ‘eski sanayi çarsisi kentsel dönüsüm projesi’, Baskan Faruk Özlü’nün projeleri dogrultusunda Beslanbey bölgesinde yapimina baslanan modern sanayi sitesinde çalismalar sürüyor. Toplam 385 dükkandan olusacak modern sanayi sitesinin birinci etabinda yer alan 112 dükkandaki çalismalar yüzde 90 oraninda tamamlandi.

Kaba insaati bitirilen dükkanlarin, çati ve cephe kaplamalari yapildi. Dükkan içlerinde ise asma kat ve merdiven montajlari gerçeklestirildi.

Dükkanlarin kepenkleri takilarak, iç tesisatlari da dösendi. Çalismalar kapsaminda sirasiyla kalebodur uygulamalari, vitrifiye montajlari, dükkan içi boyama ve aydinlatmalar yapilacak.

Elektrik, yagmur suyu ve kanalizasyon gibi altyapi yatirimlari da yapilan ve üç etap olarak planlanan proje kapsaminda 248 dükkan daha insa edilmesi planlaniyor. Esnafin talepleri dogrultusunda 8 metre genisliginde 12 metre boyunda hazirlanan ve içerisinde asma kati da bulunan dükkanlar, eski sanayi çarsisindaki dükkanlardan çok daha güzel ve fonksiyonel olacak. Yapim çalismalarinda önemli yol kat edilen dükkanlarin tamamlanmasiyla birlikte, Düzce’nin en modern sanayi sitesi olarak kente hizmet verecek.
Kaynak: İHA