Isparta'da Nevruz Bayrami Kutlandi

Baharin gelisi olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayrami, Isparta’nin Egirdir ilçesinde düzenlenen çesitli etkinliklerle kutlandi.

Isparta'da Nevruz Bayrami Kutlandi
Isparta’nin Egirdir ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafindan düzenlenen Nevruz Bayrami kutlamalari renkli görüntüler olusturdu. Baharin gelisi olarak kabul edilen 21 Mart Nevruz Bayrami etkinliklerinde semeni oyunu, örste çekiçle demir dövme, yumurta tasima yarismasi, çuval yarisi, halat çekme yarisi ve Nevruz atesi yakilmasi gibi etkinlikler yapildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan programda günün anlam ve önemini belirten konusmayi okulun Tarih Ögretmeni Necati Göksel yapti. Göksel’in konusmalarinin ardindan günün anlamina binaen siirler okundu.

Ögrenciler tarafindan gerçeklestirilen etkinliklerin ardindan Kaymakam Adem Çelik Nevruz atesini yakti. Atesin yakilmasiyla birlikte Egirdir protokolü ve ögrenciler tek tek üzerinden atladi.

Nevruz Bayrami kutlamasina Egirdir Kaymakami Adem Çelik, Ilçe Milli Egitim Müdürü Necdet Erol, Egirdir Kurum Müdürleri, Okul Müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA