Düzce Üniversitesi 18 Yasinda

Katma degerli bilimsel çalismalariyla bölgenin bilim, kültür ve sanat üssü haline Düzce Üniversitesi, düzenledigi görkemli programla 18. kurulus yil dönümünü kutladi.

Düzce Üniversitesi 18 Yasinda
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen 18. Kurulus Yil Dönümü Töreni’ne; Vali Selçuk Aslan, Ak Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, protokol üyeleri, ögretim üyeleri, ögrenciler ve davetliler katildi.



“Kurulusundan bugüne basari hikayesi yazmaya devam ediyor”

Rektör Nedim Sözbir, Düzce Üniversitesi’nin kurulusundan bugüne basari hikayesi yazmaya devam ettigini söyledi.

Türkiye Yüzyili vizyonu sorumluluguyla Düzce Üniversitesi’nin, gerek sosyal bilimler ve gerekse fen bilimleri alaninda öncü projeler yürüttügünü ifade eden Rektör Sözbir, Düzce Üniversitesi’nin kurulusundan bugünlere gelmesinde emekleri olan tüm mensuplara tesekkür etti.

“Yeni nesil üniversite olarak sistemli, planli ve kararli sekilde çalismalara devam edecegiz”

Yeni nesil üniversite olarak sistemli, planli ve kararli bir sekilde çalismalara devam edeceklerini dile getiren Sözbir, mensuplarin ve paydaslarin katkilariyla hizmette ve kalitede basari çitasini yükselteceklerini vurguladi. Düzce Üniversitesi’nin; tamamlanan, devam eden ve planlanan yatirimlari, bilimsel yayinlari, projeleri ve basarilari gibi birçok baslik altinda detayli bilgiler paylasan ve degerlendirmelerde bulunan Sözbir, Düzce Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararasi siralamalarda her geçen gün yükselisini sürdürdügüne dikkat çekti. Düzce Üniversitesi’nin; enerji alaninda Türkiye’deki üniversiteler arasinda birinci, “Ormancilik ile Endüstri ve Imalat Mühendisligi” alanlarinda da ikinci sirada yer alarak gurur verici sonuçlar elde ettigini belirten Rektör Sözbir, mensubu olmaktan gurur duydugu Düzce Üniversitesi’nin 18. kurulus yil dönümünün hayirli olmasini temenni etti.

“Kendi grubunda en rekabetçi, en dinamik ve en basarili üniversite”

Vali Selçuk Aslan, tarihi mazisi 1976 yilina dayanan Düzce Üniversitesi’nin; 30 bin ögrencisi, 3 bine yakin akademik ve idari personeli, 13 fakültesiyle devasa bir kuruma dönüstügüne isaret etti. Düzce Üniversitesi’nin kendi grubunda en rekabetçi, en dinamik ve en basarili üniversite olmasindan büyük mutluluk duydugunu dile getiren Aslan, çalismalariyla ülkemizin gelismesine katki sunan Düzce Üniversitesi’nin ulu bir çinara dönüsecegini sözlerine ekledi. Dünya ile rekabet edebilmek için ilmi ve akademik bilgiyi gelistirmenin önemi üzerinde duran Aslan, Türkiye Yüzyili vizyonunun tamamlayicisinin üniversiteler oldugunu söyleyerek Düzce Üniversitesi’nin 18. kurulus yil dönümünü kutladi.

Konusmalar sonrasinda Düzce Üniversitesi Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Müzik Bölümü ögretim elemanlari ve ögrencilerinin icra ettigi Türk Müzigi konseri gerçeklestirildi.

Programda ayrica Düzce Üniversitesi Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Geleneksel Türk Sanatlari Bölüm Baskani Doç. Dr. Yusuf Parlak’in eserlerinden olusan Ebrû Sergisi ile geleneksel el yapimi kagit üretimi workshop etkinligi de gerçeklestirildi.

Sergi, Vali Aslan, Rektör Sözbir ve protokol üyeleri tarafindan ziyaret edildi.

Yaptiklari basarili akademik çalismalarla, Akademik Basari Ödülü, Atif Ödülü, Proje Ödülü, Patent Ödülü, Inovatif Tez Ödülü ve Prestij Ödülü almaya hak kazanan ögretim üyelerine belge takdimiyle devam eden “Düzce Üniversitesi 18. Kurulus Yil Dönümü Töreni”, yeni unvan alan ögretim üyelerine akademik cübbelerinin giydirilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA