Çiçek Açan Agaçlar Karla Kaplandi

Karabük’ün yüksek kesimlerinde Mart ayinda etkili olan kar yagisi sonrasi orman beyaz örtüyle kaplanirken, çiçek açan meyve agaçlari da karla kaplandi.

Çiçek Açan Agaçlar Karla Kaplandi
Hava sicakliklarinin sifirin altinda hissedildigi Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yagisi ile sis etkili oluyor. Karabük-Bartin kara yolundaki 1030 rakimli Ahmetusta Geçidinde kar yagisiyla birlikte doga beyaz örtüyle kaplandi. Sisin de etkili oldugu bölgede doga adeta yeniden beyaz örtüyle kaplandi.

Baharin gelisiyle birlikte çiçek açmaya baslayan meyve agaçlari da karla kaplandigi bölgede, vatandaslar aç kalan sokak hayvanlarini besledi. Eczaci Tuba Turan, sokak hayvanlarini soguk günde bir nebze olsa beslemekten dolayi mutlu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA