Baskan Özlü'den Destek Sözü

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, Bagimlilikla Mücadele, Yardimlasma ve Arama Kurtarma Dernegi’ni (BAMYAD) ziyaret ederek, çalismalarina yönelik bilgi aldi. Baskan Özlü, dernegin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda da destek olma sözü verdi.

Baskan Özlü'den Destek Sözü
Baskan Faruk Özlü, sehrin tüm paydaslarini dinlemeye, ortak payda olan Düzce’nin bütünlügünün korunmasi, gelisimi, degisimi noktasinda STK’lar ile is birligine yönelik adimlar atmaya devam ediyor. Faruk Özlü, bu dogrultuda kisa adi BAMYAD olan Bagimlilikla Mücadele, Yardimlasma ve Arama Kurtarma Dernegine nezaket ziyareti gerçeklestirdi. Baskan Nagehan Yavuz, dernek yönetimi ve gönüllüler ile bir araya gelen Baskan Özlü, ilk olarak dernegin çalismalari ve bugüne kadar gerçeklestirdiklerine dair bilgi aldi.

Her türden bagimlilikla mücadelenin önemine deginen Özlü, Düzce’nin bagimlilik noktasinda Türkiye genelinde kötü bir yerde olmadigini ancak okumama ve dedikoduya itibarin çok fazla oldugunu belirterek, “Düzce’de az okuyan, dedikoduya ve kulaktan duyma bilgilere itibar eden çok insan var. Türk milletinin en büyük düsmani cehalet ve fakirliktir. Söyle bir örnek vereyim; 3 yildir Düzce’deki hava kirliligi ölçümleriyle ugrastim. Türkiye’de mobil ölçme cihazlari var 2’sini getirttik. Ölçüm yaptik. 4 tane de ilimizde ölçüm cihazimiz var. Kaynaklari analiz ettik. Düzce’de havanin kirli oldugu gün sayisi bir yilda ya 5 ya 10 gündür. Ama öyle bir anlatim var ki; sanirsiniz Düzce’nin havasi Türkiye’nin en kirli havasi. Bu ezber kabullenilmis bir ezber. Düzce’de islerin kötü gitmesinden memnuniyet duyan bir kesim var. Bagimlilik konusu da önemli ama benim bildigim Türkiye’nin en kötü ili degil. 3. Gruptayizdir” seklinde konustu.

Dernek üyelerinin talep ve isteklerini dikkatli sekilde dinleyen Baskan Özlü, öncelikli çizme, yagmurluk ve baret tedarikini kendisinin karsilayacaginin sözünü verdi. Arama kurtarma konusuna ciddiyetle egildiklerini ifade eden Özlü, “Itfaiye Müdürlügünün koordinasyonunda bütün sivil toplum ve arama kurtarma ekiplerini organize etmek istiyoruz. O yüzden bir yapilanmaya gidiyoruz. Sizlerle önceden yaptigimiz toplantilarda konusulan çalismalar tamamlandi. Faaliyete baslatiyoruz. Sizlerin de o yapilanmanin içinde olmanizi isterim” dedi.

Ziyaret, karsilikli fikir alis verisi ve yapilmasi düsünülen ortak çalismalarin görüsülmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA