Aklina Gelen Basina Geldi

Kocaeli’de ekran karti almak için internetten buldugu numarayi arayan ve dolandirilma ihtimaline karsi saticidan kimlik bilgilerini isteyen kisi, 7 bin 400 TL dolandirildi.

Aklina Gelen Basina Geldi
Edinilen bilgiye göre, bilgisayari için ekran karti almak isteyen K.B. (41), internet üzerinde buldugu telefon numarasini aradi. Fiyat konusunda anlasan K.B., S.Y’nin dolandirici olma ihtimaline karsi da kimlik bilgilerini istedi. Bilgileri aldiktan sonra S.Y.’ye güvenen K.B., kendisine verilen banka hesabina 7 bin 400 TL gönderdi. Bir süre sonra S.Y.’den haber alamayan ve ekran karti gelmeyen K.B., dolandirildigini anlayarak sikayetçi oldu.

"Bana kimlik bilgilerini atinca kendisine güvendim"

Dolandiriciliga karsi Kocaeli 7. Agir Ceza Mahkemesinde açilan davanin ilk durusmasi görüldü.

Mahkemede yasananlari anlatan K.B., "Bilgisayar ekran karti almak için internet üzerinde buldugum irtibat numarasi ile iletisime geçtim. Ekran karti için 7 bin 400 TL istedi. Önce dolandirilma riskine karsi sahistan kimlik bilgilerini istedim. Bana kimlik bilgilerini atinca kendisine güvendim ve fiyat konusunda anlasarak bana verdigi banka hesabina 7 bin 400 TL gönderdim. Ne ekran karti geldi ne de sahisla bir daha iletisim kurabildim. Bu planli dolandiricilik sistemidir, sikayetçiyim" dedi.

Kaynak: İHA