Dev Kanatlar Kara Akbabalardan Sevindiren Haber
Kizilcahamam Soguksu Milli Parki’nda nesli tükenme tehlikesi altinda oldugu için korumaya alinan kara akbabalarinin popülasyonu son yillarda artis göstererek 34’ün üzerine çikti.

Kara akbabalarini les ile beslediklerini söyleyen Savas, “Sürekli dogada besliyoruz bunlari. Köylerde ve arazide ölen yabani hayvanlardan getiriyoruz, akbabalara atiyoruz. Biz böyle besleme yapiyoruz. Popülasyonu çok asiri derecede artti. Bu hayvanlarin burada üremesi çok iyi. Bizi mutlu ediyor” ifadesini kullandi.
Belirli periyotlarda saha taramasi yaptiklarini belirten Savas, “Yuvalari arazide kontrol ediyoruz biz bunlarin. Belli bölgelerde yuvalari var. Onlari teleskop araciligiyla kontrol ediyoruz. Yuvada kuluçkada kaç tanesi yatiyor, kaç tanesi arazide, onlari hep komple kontrol ediyoruz” diye konustu.
Kara akbabalarda yavrunun yumurtadan çikisi, uçmasi ve özgürlügünü kazanmasi 11 ayi bulurken, sadece les ile beslenen bu hayvanlar çesitli hastaliklarin yayilmasinin da önüne geçiyor.
