Soyer, Buca'da Gençlerle Bulustu

Kütüphanede gençlerle sohbet eden Baskan Soyer, “Oy kazanmanin en kolay ve en tatli yolu süse, püse yatirim yapmak. Ben görev sürem boyunca 50 yildir hali altina süpürülen alanlara yatirim yaptim. Herkese demokratik davrandim. Bundan sonrada nerede olursam olayim sizler için daha fazlasini yapacagim” dedi.

Soyer, Buca'da Gençlerle Bulustu
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Buca’da Aralik ayindan itibaren hizmet veren kitap kafe ve kütüphaneyi ziyaret ederek gençlerle sohbet etti. Kentte 7 gün 24 saat açik olan tek kütüphane olma özelligi tasiyan ve ögrencilerin yogun ilgi gösterdigi kütüphanede Baskan Tunç Soyer gençler tarafindan ilgiyle karsilandi. Gençlerin sorularini da yanitlayan Baskan Soyer, “Ben hiçbir seyden vazgeçecek degilim. Sonuçta bu memleket için ne is yapiyor olursak olalim elimizden ne geliyorsa daha fazlasini yapacagiz. Bunlar nöbet isleri o yüzden ben bu dönem elimden gelenin en iyisini yapmaya çalistim. Içim rahat. Elimden Bundan sonra nerede olursam olayim, ne yaparsam yapayim en güzelini, en iyisini yapacagim. Ben bu ülkenin geleneklerini, geçmisini, kültürünü, degerlerini çok seviyorum ve bunlari korumak için canla basla çalismaya devam edecegim” dedi.



"Asil olan demokrasi mücadelesidir"

Memleket için kendini vakfettiginin altini önemle çizen Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “40 yasindan sonra ne yapabilirim diye düsündüm. 40 yasina kadar kendimi gelistirdim, çesitli ülkeler gezdim. 50 yasinda siyasete atildim. Bu memleket için 15 senedir hizmet üretiyorum. Demokrasinin çok kiymetli bir yasam biçimi olduguna inaniyorum. Demokrasi hesap verilebilirlik demek. Eger bir ülkede demokrasi tirpanlanmissa, azaltilmissa, erdemleri, degerleri yok sayilmissa bilin ki en yüksek enflasyon oranlariyla, derin yoksulluklarla yüzlesmeye devam edecegiz. Bu hikayeyi degistirmenin yolu demokrasi mücadelesinden geçer. Demokrasinin oldugu yerde o ülkenin ürettigi refahi adil bir biçimde paylastirirsiniz. Demokrasi yoksa sadece bir zümrenin refahi büyür, gerisi büyük yoksulluklar yasar. Asil olan demokrasi mücadelesidir” diye konustu.



"Süse, püse yatirim yapmadim"

Oy kazanmanin en kolay ve en tatli yolunun süse, püse yatirim yapmak oldugunun altini önemle çizen Baskan Soyer, “Görev sürem boyunca 50 yildir hali altina süpürülen alanlara yatirim yaptim. Süse, püse yatirim yapmadim. Herkese demokratik davrandim. Ben 5 yil içerisinde çok daha fazlasini yapmak isterdim ama nerede olursam olayim sizler için daha fazlasini yapacagim. Siyaset hayati dönüstürme sanatidir. Siyaset yapanlar onu veya bunu seçerler isin karar mekanizmasi siyasetten geçer. Güzel insanlar siyasetten uzak durdukça da sikâyet edilen seyler degismez. Sikâyet ettiginiz ne varsa çözümü orda. Sizler siyaseti sevmiyorsunuz; kirli, pis buluyorsunuz. Siyasetle ilgilenin illa bir siyasi partinin pesine takilmaya gerek yok bunun için. Siyaset ne kadar kirli çirkin olursa olsun sikayet ettiklerimizin özünde bu var” seklinde konustu.



24 saat açik kitap kafede gece çorbasi baslayacak

Buca 100. Yil Kitap Kafe ve kütüphaneyi her gün kullandiklarini Baskan Soyer’e anlatan ögrenciler, bizler ders çalismak için resmen siraya giriyoruz. Burasi çok kalabalik oluyor. Hem de disariya göre kahveleri çok ucuz. 25 liraya filtre kahve içiyoruz” dedi.

Baskan Soyer, kahvenin yanina gece çorba servislerine de baslanmasi talimatini yetkililere iletti.

18 yasindaki Aysenur Sönmez ders çalismak için evden daha çok Buca’daki kitap kafe ve kütüphaneyi tercih ettigini dile getirerek, “Evime en yakin olan tek kütüphane burasi. Burasi çok verimli geçiyor. 7-24 açik. Burada oturup bir sey yiyip içme zorunlulugu da yok. Bizler için böyle bir alan ihtiyaçti; hele ki belediye imkanlariyla ücretsiz bu imkanlardan yararlanmak bizim için büyük bir firsat. Sabah girip aksam çikabiliyorum, kütüphanesinden faydalanabiliyorum daha ne olsun” diye konustu.



Günde bin kisi agirliyor

APIKAM, Konak Metro, Mustafa Necati Kültür Merkezi, Seferihisar, Kültürpark Ismet Inönü Sanat Merkezi, Alsancak Tam Otomatik Otoparki Kitap Kafeleri ile birlikte 7. sube olan IZELMAN A.S. 100. Yil Buca Kitap Kafe, bahçeli iki katli binadan olusuyor. Zemin kat ve bahçe bölümü kafe, 1. kati ise kütüphane olarak hizmet veren bina ayni zamanda 7 gün 24 saat açik bulunuyor. 150 kisi kapasitesine sahip kitap kafenin ayni zamanda 2. katinda yaklasik 150 metrekarelik kütüphane alani bulunuyor. Ekonomik fiyatlari, konforlu ortami, ücretsiz, sinirsiz interneti ve aile ortami ile gençlerin kisisel gelisimlerine, sosyallesmelerine, kitaba kolay ulasmalarina imkan sagliyor. 100. Yil Buca Kitap Kafe günde bin kisiyi agirliyor.
Kaynak: İHA