Polisten Sinav Tedbirleri

Erzurum Emniyet Müdürlügü’nce, yarin ÖSYM Baskanligi tarafindan yapilacak 2024-MSÜ sinavi öncesi bir dizi tedbir alindi.

Erzurum Emniyet Müdürlügü’nden yapilan yazili açiklamada, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Ögrenci Aday Belirleme Sinavininin (2024-MSÜ) 03 Mart 2024 Pazar günü 10.15 - 13.00(165 dakika) saatleri arasinda tek oturum halinde yapilacagindan il genelinde bir dizi tedbir alinacagi belirtildi. Yapilan açiklamada, “Adaylarin her türlü müdahaleden uzak bir ortamda sinava girmelerinin de son derece önemli oldugu, sinavin uygulanmasi esnasinda, sinav binalari çevresinde meydana gelen asiri gürültünün bazi adaylarin dikkatini dagittigi ve basarisiz olma endisesi ile heyecanlanmalarina sebep olmaktadir.

Bu nedenle sinav esnasinda sinav binalari çevresinde, güzergahlarinda dügün konvoyu, insaat çalismalari, Pazar yerleri vb. gibi nedenlerle gürültü olusumunun yapilmamasi gerekmektedir.

Ayrica Bluetooth kulaklik, kamera özellikli kulaklik, kalemler ile cep telefonu, tüketim maddeleri, çanta, kalem, silgi, küpe, kolye, bros vb taki, metal para, metal içerikli aksesuarlar, ( seffaf ambalaj içerisindeki su ve alyans hariç) esyalar ile kopya çekmeye elverisli cihazlarin sinav binasina girisine kesinlikle izin verilmeyecektir” denildi.
Kaynak: İHA