7 Kitadan Insan Tek Dil Için Bir Arada

Ukrayna, Rusya, Almanya, Güney Kore, Misir, Kanada gibi birçok ülkeden Kocaeli’ye yerlesen yabanci uyruklu vatandaslar, KO-MEK’te aldiklari kurslarla hem Türkçe ögreniyor, hem de farkli kültürlerle bir araya geliyor.

7 Kitadan Insan Tek Dil Için Bir Arada
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Meslek ve Sanat Egitim Kurslarinda (KO-MEK), farkli kültür ve farkli dillerden çok sayida kursiyeri bünyesinde bulunduruyor. Yabancilar için açilan Türkçe egitim kurslarina katilan kursiyerler, Türkçe A1-A2 ile B1 seviyesi kurslarla kendilerini gelistirerek, günlük hayatta kendilerini ifade edebilme ve sosyal hayata daha kolay uyum saglayabilme olanagina kavusuyor. Birçok renkli kültüre ev sahipligi yapan KO-MEK’in yabancilar için Türkçe egitimi bransinda kisa sürede 4 bin 549 kisiye egitim verildi.

Ukrayna, Rusya, Almanya, Güney Kore, Misir, Suriye gibi 7 kitadan çesitli sebeplerden dolayi gelerek artik Kocaeli’de yasayan yabanci kursiyerler, Türkçe ögrenmek için KO-MEK kurslarini tercih ediyor. Alaninda uzman egitmenler tarafindan ücretsiz verilen egitimlere katilan yabanci kursiyerler, hem farkli kültürlerden kisilerle tanisiyor hem de kolay sekilde Türkçe ögrenmenin keyfini yasiyor.

"Türkiye’de yasayacagimiz için Türkçe ögrenmeye karar verdik"

Esi ile birlikte kursa katilan Erdem Enverova, "Yakin zamanda esimle birlrikte Kirim’dan Türkiye’ye geldik. KOMEK’te Türkçe ögreniyorum. Bizim dilimiz ile Türkçe hem çok benziyor hem çok farkli. KOMEK’i çok sevdim. Türkiye’de yasayacagimiz için Türkçe ögrenmeye karar verdik" diye konustu.



Kanada’dan Türkiye’ye tasinan aile Türkçe ögreniyor

Kanada’dan Kocaeli’ye tasinan anne-ogul Marah Abdulmale Al Hamadan ve Maatz Monib Khasrow, KO-MEK’te Türkçe ögreniyor. Online olarak Ingilizce ögretmenligi yaptigini ifade eden ogul Maatz, "Arkadaslarim sayesinde KO-MEK’i tanidim. Online kayit yaptirdiktan sonra hemen kurslara basladim. Her sey çok iyi ve ücretsiz sekilde egitim aliyoruz. Evde annemle ve kiz kardesimle pratik yaparak daha çabuk ögrenebiliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA