20. Kis Deaflympics'e Görkemli Açilis

Erzurum’da baslayan 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyat Oyunlari’nin (DEAFLYMPICS) açilis töreni gerçeklesti.

20. Kis Deaflympics'e Görkemli Açilis
Buz Pateni Salonu’ndaki açilis törenine Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu, ICSD Baskani Dr. Adam Kosa, Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Kerim Vural ile çok sayida davetli katilim gösterdi. Dünyanin en büyük organizasyonlarindan biri olan Kis Deaflympics’e 36 ülkeden 596 sporcu katilim gösterdi. Toplam katilimci sayisi ise 1005 oldu. Mehteran Takimi esliginde katilimci ülkeler salona gelerek, tribünlerdeki taraftarlari selamladi. Ellerinde Türk bayraklari olan izleyiciler de kafileleri alkislarla karsiladi.

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile Gençlik ve Spor Bakani Osman Askin Bak’in sporculara basari dileklerini ilettigi mesajlari okundu. Erzurum’a özgü halk oyunlarindan olan Hançer Bari, büyük bir ilgiyle takip edildi. Çesitli lazer ve isik sovlarinin ardinda da havai fisek gösterisi yapildi.

Erzurum Valisi Çiftçi: ‘Erzurum, sporun ortak dilini, kültürünü yansitir’

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum’un tarihi güzelliklere sahip bir sehir oldugunu vurgulayarak, ”Müsabakalarinizi Erzurum’umuzun tarihi essiz yerlerinde gerçeklestireceginizi hatirlatmak isterim Erzurum sporun dilini en yakin sekilde yakalayan sehirlerden birisisidir. Uluslararasi birçok organizasyonu basariyla tamamlayan Erzurum, sporun ortak dilini, kültürünü yansitir. Bu dil evrensel bir dildir. Dadas kültürünü sahiplenen sehrimiz, bahsedilmez bir öneme sahiptir” ifadelerini kullandi.

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani) Mehmet Sekmen de, “Kentimiz günümüzde önemli bir turizm özelligi tasimaktadir. Sporun baskenti Erzurum ayni zamanda bir cazibe merkezidir. Tüm sporculara basarilar diliyorum” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardimcisi Zafer Tarikdaroglu da Erzurum’un kis turizmi ve sporunda dünyanin önde gelen sehirlerinden biri oldugunun altini çizdi.

"Büyük mutluluk yasiyoruz"

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonu Baskani Kerim Vural, Samsun’da 2017’de Yaz Deaflympics’ini düzenlediklerini hatirlatarak, "Ülkemiz ikinci kez bu organizasyona ev sahipligi yapiyor Bugün burada uluslararasi arenada gerek tesisleriyle gerek altyapi imkanlariyla Kis Olimpiyatlari organizasyonuna ev sahipligi yapmanin mutlulugunu yasiyoruz. 36 ülkeden katilimci var. Dünyanin en büyük spor organizasyonlarindan biri. Alinan verilere göre 3 milyon isitme engelli tarafindan takip edilmektedir. Basta milli takimlarimiz olmak üzere tüm takimlarimiza basarilar diliyorum. Belirtmek isterim ki bu organizasyon için inanilmaz çaba harcadik" dedi.

ICSD Baskani Adam Kosa ise, "2024 yili birçok açidan özel bir yil. Bu yil uluslararasi isitme engelliler sporu alaninda birçok jübilenin yasandigi bir yil. 20. Kis Isitme Engelliler Olimpiyat Oyunlari’ni resmen açiyorum; yarismanin tadini çikarin. Yasasin isitme engelli sporu" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA