'Ramazan Gamecode Camp' Etkinligi Düzenlendi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi Teknogaraj Teknoloji Gelistirme Merkezi tarafindan yazilim tutkunlarina yönelik "Ramazan GameCode Camp" etkinligi düzenlendi.

'Ramazan Gamecode Camp' Etkinligi Düzenlendi
Müzeyyen Erkul Bilim Merkezi’nde gerçeklestirilen etkinlikte katilimcilar, sifirdan baslayarak Python dilinin özelliklerini ve bu dilin oyun gelistirme alanindaki potansiyelini kesfetti.

Kodlama kampi kapsaminda, projeye nasil baslanacagi, karsilasilan hatalarin nasil çözülecegi ve projeye yeni özelliklerin nasil eklenecegi konulari ele alindi. Etkinlige 50 kisi katildi.

16 Mart tarihinde iftarda baslayip 17 Mart’ta sahurda sona erdi.

Python dilinin temel özellikleri detayli incelendigi etkinlikte katilimcilar oyun gelistirme için popüler bir kütüphane olan Pygame’in kullanimini da gerçek oyun projeleri üzerinde görüp ögrenme firsati yakaladi.

Etkinligin sonunda katilimcilar Python dilini ve oyun gelistirme sürecini daha yakindan tanimanin yani sira, birbirinden eglenceli oyunlar gelistirme yeteneklerini de gelistirdiler. "Ramazan GameCode Camp" etkinligi, Teknogaraj’in yazilim tutkunlarini bir araya getirerek, teknolojiye olan ilgiyi artirmaya yönelik atilmis önemli adimlardan biri haline geldi.
Kaynak: İHA