Mus'ta Derenin Tastigi Köy Su Altinda Kaldi

Mus’ta etkili olan yagislar nedeniyle Yoncaliöz köyünde dere tasmasi sonucu bazi evler, ahirlar ve tonlarca saman sular altinda kaldi.

Mus'ta Derenin Tastigi Köy Su Altinda Kaldi
Mus’ta 2 gündür etkili olan saganak hayati olumsuz etkiledi. Merkeze yaklasik 32 kilometre mesafede bulunan Yoncaliöz köyünde saganak nedeniyle derenin tasmasi sonucu bazi evler, ahirlar ve samanliklar zarar gördü. Sel bastigi köyde, okuldan dönen ögrencileri evlerine tasimak için veliler seferber oldu. Veliler, okuldan dönen ögrencileri sirtinda evlerine tasidi. Evi su altinda kalan Ramazan Subasi, "Derenin tasmasi sonucu evlerimiz su altinda kaldigi için içeri girip çikamiyoruz. Samanlarimiz zarar gördü. Yakacak odunlarimiz su altinda kaldi" dedi.

Derenin tasmasi sonucu ev, ahir ve samanlarin sular altinda kaldigini söyleyen köy sakinlerinden Mehmet Hanifi Aydin, “Saganak yagisin etkili olmasindan dolayi dagdan gelen derenin tasmasina neden oldu. Dünden beri etkili olan yagmur köyün içinden geçen derenin tasmasina sebep oldu. Derenin yakininda bulunan bazi ev ve ahirlar suyun içinde kaldi. Birçok samanlarimiz zarar gördü. Çocuklarimizi disari çikaramiyoruz. Okuldan gelen çocuklarimizi sirtimizla evlere getirdik. Vatandaslarimiz evlerinden çikamiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA