Manisa Adliyesinde Gerginlik

Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde kaçirmaya çalistigi üniversite ögrencisi Hilal Sultan Kirgöz’ü sirtindan vurarak ölümüne neden oldugu iddiasiyla yargilanan direksiyon egitmeni tutuklu Önder Lafçi hakkinda açilan davanin görülmesine devam edildi. Durusma sirasinda Kirgöz’ün ailesi ile sanik ailesi arasinda mahkeme salonunda baslayan gerginlik adliye önüne tasarken Kirgöz ailesinin avukati Yalçin Arcak, mahkeme çikisinda sanik yakinlarinin üzerine yürüdü.

Manisa Adliyesinde Gerginlik
Manisa’nin Sehzadeler ilçesinde 6 Eylül 2022 tarihinde meydana gelen olayda Manisa’daki bir sürücü kursunda egitmenlik yapan Önder Lafçi (45), daha önce direksiyon egitimi verdigi Hilal Sultan Kirgöz’ün (21) evinin önüne gelerek Kirgöz’ün evden çiktigi sirada kaçirmaya çalisti. Direnerek Lafçi’nin elinden kaçan Kirgöz, Lafçi tarafindan tabancayla vurularak agir yaralandi. Merkezefendi Devlet Hastanesine kaldirilan Hilal Sultan Kirgöz, buradaki ilk müdahalenin ardindan da Manisa Celal Bayar Üniversite Hastanesine sevk edildi. Kirgöz, burada bir hafta yogun bakimda tedavi gördükten sonra taburcu edildi. Kirgöz’ün sirtindaki kursun ise Sehzadeler ilçesindeki bir özel hastanede yapilan ameliyatla çikartildi. Ikinci kez taburcu edildikten sonra evde fenalasan Kirgöz’un tedavisine Merkezefendi Devlet Hastanesinde devam edildi. Kirgöz, olaydan 48 gün sonra 23 Ekim’de yasamini yitirdi.

Öte yandan, direksiyon egitmeni Önder Lafçi’nin olayin ardindan Izmir’in Buca ilçesindeki saklandigi evde yakalanirken kendisine yardim eden arkadaslari Muhammed Ç. ile Cumali C. de gözaltina alindi. Lafçi ve Muhammet Ç. tutuklanirken Cumali C. tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Davada bilirkisi raporu mahkemeye ulasti

Önder Lafçi tarafindan vurulan Hilal Sultan Kirgöz’ün 48 gün sonra yasamini yitirmesi olayiyla ilgili mahkeme tarafindan adli tip kurumundan istenen bilirkisi raporu mahkemeye ulasti. Raporda Hilal Sultan Kirgöz’ün vurulmasinin üzerinden 48 gün sonra yasamini yitirmesine ragmen ölümüyle saldiri arasinda illiyet bagi kuruldugu belirtildi. Mahkeme raporun bir üst kurula gönderilerek teyit edilmesini istedi.

Öte yandan Hilal Sultan Kirgöz’ü vuran Önder Lafçi’nin, Kirgöz’ü kurtarmaya çalisan Beyti Ç. isimli mahalle sakinine de silah dogrultarak tetige bastigi ancak silahin patlamamasiyla Beyti Ç.’nin olaydan yara almadan kurtuldugu belirtilirken Beyti Ç.’yi öldürmeye tesebbüs suçundan da Önder Lafçi’ya ayri bir dava açildi. Açilan dava Hilal Sultan Kirgöz davasiyla birlestirilirken mahkeme Beyti Ç.’yi ifade vermek üzere bir sonraki durusmaya çagirdi.

Dava 7 Mayis 2024 tarihine ertelendi.

Adliye önünde gerginlik

Durusma sirasinda sanik ailesi ile Kirgöz ailesi arasinda tartisma yasandi. Davanin ertelenmesi sonrasi Kirgöz’ün ailesiyle sanik ailesi arasinda mahkeme salonunda baslayan gerginlik disari tasti. Adliye önünde sanik ailesinin üzerine yürümek isteyen Kirgöz’ün ailesi polis ekipleri tarafindan güçlükle sakinlestirildi. Polis ekiplerinin elinden bir anligina kurtulan Kirgöz’ün avukati Yalçin Arcak ise sanik yakinlariyla tartisarak üzerine yürümeye çalisti. Polis ekipleri avukat Arcak’i güçlükle sakinlestirdi.

“Herkes sevdiklerine gidecek ben mezara gidecegim”

Davanin ardindan gözyaslarina hakim olamayan anne Zeynep Kirgöz, “Herkes bayramda sevdikleriyle bulusacak, ben mezara gidecegim. Herkes sevdikleriyle disarda dolasiyor. Ama benim bayramim yok. Ben kizimi topraga verdim. Bir bez parçasinin içinde topraga koydum. O cani açik görüste sevdikleriyle bulusup kucaklasacak. Ben mezara gidecegim. Adalet yerini bulsun istiyorum. Ben cehennemi yasadim. Onlarin bedelini istiyorum. Adalet varsa o adaletten ben de istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA