Malatya'da Bin 700 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in canli baglantisi ile Malatya’da yapimi tamamlanan bin 700 konut hak sahibine kura ile teslime edildi.

Malatya'da Bin 700 Konut Hak Sahiplerine Teslim Edildi
6 Subat depremlerinden en fazla hasar alan illerden biri olan Malatya’da yapimi tamamlanan TOKI kalici deprem konutlari hak sahiplerine teslim edilmeye devam ediliyor. Deprem bölgesinde yapimi tamamlanan 30 bin 723 bin konutun toplu anahtar teslim töreni gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Erdogan, Cumhurbaskanligi Külliyesi’nden canli baglanti ile katildigi törende Malatya’da Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy hazir bulundu. Yesilyurt ilçesine bagli Ikizce bölgesinde bulunan TOKI Konutlari önünde gerçeklesen törene çok sayida vatandasta katildi.

Baglanti öncesi bir konusma yapan Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, 6 Subat’tan bu yana omuz omuza vererek bugünlere geldiklerini belirterek yaralarin hizla sarilmaya devam ettigini söyledi.

Geçen ay bin 682 konutun kura çekiminden sonra bugünde bin 700 konutun hak sahiplerine teslim edilecegini belirten Ersoy, kentte devam eden 18 bin konut insaatinin da hizla sürdügünü dile getirdi. Konutlar bittikçe peyderpey hak sahiplerine teslim edilecegini ifade eden Bakan Ersoy, deprem bölgelerindeki bütün hasarlarin telafi edilene ve sehirlerin eski günlerine dönene kadar bütün kaynaklar ile deprem bölgelerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.



Yil sonuna kadar birçok konutun tamamlanip depremzedelere teslim edilmis olacagini da aktaran Ersoy, yine Bakanlik olarak kültürel varliklarin yeniden ihyasi ve tescilli yapilarin onarimlarini da sürdürdüklerini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan’in canli baglantisi ile devam eden törende Arapgir ilçesinde konutlari çikan 5 aileye Bakan Ersoy ile Malatya Valisi Ersin Yazici, Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Sami Er ve diger protokol üyeleri tarafindan anahtarlari teslim edildi.

Tören dua ile son bulurken, evlerine kavusan aileler basta Cumhurbaskani Erdogan olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA