Fidanlar Toprakla Bulustu

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi ve Ormancilik Meslek Yüksekokulu tarafindan, Ormancilik Haftasi kapsaminda Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde fidan dikimi etkinligi gerçeklestirildi.

Fidanlar Toprakla Bulustu
Fidan dikimi etkinligine; Düzce Üniversitesi Süs ve Tibbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Orman Fakültesi Dekan Yardimcilari Doç. Dr. Yilmaz Türk, Doç. Dr. Halil Ibrahim Sahin, Ormancilik Meslek Yüksekokulu Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Kamile Tirak Hizal, bölüm baskanlari akademisyenler ve ögrenciler katildi.

Orman Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Yilmaz Türk, Ormancilik Haftasi’nda bu ve buna benzer sergi, panel ve konferans gibi etkinliklerin devam edecegini ifade etti.

Üyesi Prof. Dr. Haldun Müderrisoglu ise Peyzaj Mimarligi ve Orman Mühendisligi bölümlerinin birçok dersini veya bazi çalismalarimizi Süs ve Tibbi Bitkiler Botanik Bahçesi’nde gerçeklestirdiklerini ifade ederek Ormancilik Haftasi’nda bir farkindalik olusturmak ve doga sevgisini asilamak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini sözlerine ekledi. Prof. Dr. Necmi Aksoy ise ’’Dünyayi agaç kurtaracak. Kiyamette kopsa yine agaç dikin ki dünyamiz yasanilabilir olmaya devam etsin’’ seklinde konustu.

Etkinlikte Düzce Üniversitesi ögretim üyeleri ve ögrencileri fidanlari toprakla bulusturarak Ormancilik Haftasi’nda önemli bir farkindaliga imza atti.
Kaynak: İHA