Çildir'da Çanakkale Zaferi Programi

Çanakkale Zaferinin 109. yili münasebetiyle Çildir’da program düzenlendi.

Çildir'da Çanakkale Zaferi Programi
Çanakkale Zaferi ve Sehitleri Anma Günü programi Çildir Ilçe Merkez’de bulunan sehitler anitinda, sehitlerin anisina çeleklerin sunulmasi, bir dakikalik saygi durusu, sehitler anisina saygi atisinin yapilmasi ve Istiklal Marsinin okunmasi ile basladi.

Program Çildir Ilçe Merkezde bulunan kültür merkezinde Çildir Sehit Ögretmen Sezgin Yolcu YBO tarafindan hazirlanan sunumlarla devam etti. Programa Çildir Kaymakami M. Enes Ipek, Garnizon Komutani Ridvan Kök, Çildir Belediye Baskani K. Yakup Azizoglu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsinin okunmasinin ardindan programin anlam ve önemini belirten konusma Çildir Ilçe Milli Egitim Müdürü Gürbüz Yildiz tarafindan yapildi. “Mehmet Toprak Oldu” siirin okunmasinin ardindan, müzik ögretmeni Bora Karasu öncülügünde ögrencilerden olusan koro türküler söyledi.

Çildir YBO ögrencilerinin “Cephenin Gerisindekiler” adli tiyatro oyunu seyirciler tarafindan ilgi ile izlendi. Yapilan sunumlarin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA