MÜSIAD Mugla Subesinden Iftar Programi

Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Mugla Subesi, huzurevi, yasli bakim evi ve devlet çocuk evlerinde kalanlar için iftar programi düzenledi. Iftar programina Mugla Valisi Idris Akbiyik, AK Parti Mugla Milletvekili Kadem Mete, Mugla Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Yakup Kütük ve MÜSIAD Mugla Sube üyeleri katildi.

MÜSIAD Mugla Subesinden Iftar Programi
Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Mugla Sube Baskani Nevzat Aykaç iftar programinda yaptigi konusmada, 1990 tarihinde, 12 genç is adaminin gayretleriyle kurulan dernegin 30 yili askin süre zarfinda yurtiçinde 84 nokta, yurt disinda 81 ülke ve 95 nokta olmak üzere toplamda 179 farkli noktada faaliyet gösteren global bir yapi haline geldigini, 12 binin üzerinde üyesiyle, 60 bine yakin isletmeyi temsil eden ve yaklasik 2 milyon kisiye istihdam sagladigini açikladi.

MÜSIAD Mugla Sube Baskani Aykaç, “Bugün bizler, bir medeniyet davasi ve tasavvuruyla ortaya çikan MÜSIAD Mugla subemizin düzenledigi iftar programi vesilesiyle bir araya gelmis bulunmaktayiz. Ramazan, Islâm’in merhametini, hakkaniyetini ve ibadetini, bilgi ve erdemle bütünlesmis ahlâkini, tüm insanliga anlatan kutsal bir aydir. Ramazan, her bireyin içtenlikle kendisiyle yüzlestigi, kendisini yeniledigi, iç dünyasini tazeledigi ve her yil insanligi daha iyiye tasimak üzere gelen bereketli bir aydir. Insanlar arasinda dayanisma ruhunun, yardimlasmanin ve kalp birliginin perçinlenmesine vesile olan Ramazan ayi, sahip oldugumuz nimetlere sükretmemizi ve bu nimetlere sahip olmayan ihtiyaç sahiplerini kendimizden önce düsünmemiz gerektigini bizlere animsatir. Ramazan ayi ihtiyaci olanlari hatirlamanin, onlara yardim etmenin ayi oldugu için kutsal ve bereketlidir. Ramazan; sevgidir, samimiyettir, paylasimdir. Bizler, birbirimize tebessüm etmeyi unutmadan, birbirimizi kirmadan, birbirimize saygi ve hosgörü göstererek bu kutsal ayin gerçek amacina ulasmasini saglayabiliriz. Unutmayalim ki, birlik ve beraberlik içerisinde oldugumuz müddetçe her geçen gün daha da güçlenecegiz. MÜSIAD, sadece bir is adamlari dernegi degil, bir medeniyet davasidir. Bir STK’nin en önemli varlik nedenlerinden biri, içinde yasadigi toplumun sartlarini iyilestirmektir. Yani iyiligi yaymaktir. Hamdolsun ki bizler her zaman bu amaca bagli olduk; hiçbir zaman sadece para kazanma gayesiyle hareket etmedik. ‘Ülkemize ne deger katabiliriz’ veya ‘Milletimize daha fazla nasil faydali olabiliriz’ gibi sorularinin cevaplarini aradik. Kendi sahsi refahimizi degil, ülkemizdeki her bir insanin refahini artirmak için çaba sarf ettik. Bu duygularla sözlerime son verirken, bu güzel aksamda, sizlerle ayni sofrayi paylasmaktan dolayi mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Iftar programi sonrasi Hacivat ile Karagöz perde oyunu ve Asuk ile Masuk gösterisi sunuldu.
Kaynak: İHA