GAGIAD'dan Çanakkale Zaferi Mesaji

Gaziantep Genç Is Insanlari Dernegi (GAGIAD)Yönetim Kurulu Baskani Yigitcan Konukoglu,18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yil dönümü dolayisiyla yayimladigi mesajinda,Türk milletinin birlikberaberlik içinde oldugunda tarihin akisini degistirecek güce sahip olduguna yürekten inandigini belirtti.

GAGIAD'dan Çanakkale Zaferi Mesaji
Söz konusu vatanimizin topragi oldugunda milletimizin hiç çekinmeden canini ortaya koydugunun altini çizen Konukoglu, vatanimizi korumak için on binlerce sehit vererek elde ettigimiz zaferin bir dönüm noktasi oldugunu belirterek, “Milletimizin azmiyle elde edilen ve destanlasan Çanakkale Zaferi, önemli askeri ve siyasi sonuçlari olan benzersiz bir varolus mücadelesidir. Kahraman ordumuz, 109 yil önce ‘Çanakkale Geçilmez’ diyerek canlari pahasina vatanimizi korumustur. Milletimizin azmi, cesareti ve fedakarligi ile yogurulmus bu büyük zafer, ülkemizin birlik ve beraberlik ruhunu, vatan sevgisini ve bagimsizligini simgeler. Çanakkale’yi cani pahasina koruyan Türk milletinin aziz evlatlari, tarihe damgasini vurmus, Türk’ün yenilmezligini dünyaya göstermistir” dedi.

Çanakkale’de tüm gücüyle düsmana siper olan komutanlarin daha sonra Kurtulus Savasi’nda da mücadele ederek bagimsizliga giden yolu açtiginin altini çizen GAGIAD Baskani Yigitcan Konukoglu, “Kadim sehrimizin ortaya koydugu mücadelenin özünde de Çanakkale’deki o dizginlenemez ruh, karsi konulamaz irade vardir. Çanakkale’de deniz ve kara savaslarinda ortaya konulan mücadele milletimize ilham ve cesaret vererek kurtulusa giden yolu açmis, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehasini tarihe kazimistir. Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yil dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere, bu tüm kahramanlarimizi rahmetle ve minnetle aniyorum. Onlarin fedakarliklari ve mücadeleleri, bizlere bugün hür ve bagimsiz bir vatan birakmistir. Bu kutsal emaneti sonsuza dek koruyacak, bayragimizi sonsuza dek dalgalandirmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA