Demokrat Partili Aday'dan Anket Isyani

Demokrat Parti Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hüseyin Savas, Aydin’da büyüksehir belediye baskanligi yarisinin kasitli olarak sadece Mustafa Savas ile Özlem Çerçioglu arasinda geçiyormus gibi gösterildigini ileri sürerek bu durumu ‘manipülasyon’ olarak degerlendirdi.

Demokrat Partili Aday'dan Anket Isyani
Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanligi yarislarinin son 3 seçimden bu yana Özlem Çerçioglu ile Mustafa Savas arasinda geçiyormus havasi estirildigini belirterek bunun da kasitli yapildigini iddia eden Demokrat Parti Aydin Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Hüseyin Turgut, “Son 3 seçimdir sadece ikisi yarisiyor izlenimi veriyorlar. Bunu kimler neden yapiyor bunu benim sehrime?” diye sorudu.

Bu durumu ‘Bunun adi matematik manipülasyonudur’ diyerek açiklamasina devem eden Turgut, “600 bin metrekare yol yaptik demek ile 0,6 kilometre kare yol yaptik demek de aynidir. Aydin seçmeni üzerinde dezenformasyon uygulaniyor. Anket bir bilimsel arastirma yöntemidir ve saglikli bir anket dogru evren örneklem ile en az yüzde 20 yüz yüze katilimla yapilir. Bu açiklanan anketler hangi evren, hangi örneklem, kaç kisi ile yapildigi açiklanmayan telefonla yapilan sagliksiz bir ölçme degerlendirmedir” diyerek Aydin’da kasitli olarak seçimin AK Parti ile CHP arasinda geçecekmis havasi estirildigini ileri sürdü.
Kaynak: İHA