Arinç'tan Baskan Çerçi'ye Övgüler

Manisa’da iftar yemegine Cumhur Ittifaki Yunusemre Belediye Baskan Adayi Dr. Mehmet Çerçi ile birlikte katilan TBMM Eski Baskani Bülent Arinç, önümüzdeki yerel seçimler için Yunusemre’de diger adaylara meydan okuduklarini belirterek, "Yunusemre’de çok basarili bir belediye baskanina sahibiz. Çok hayirli hizmetler yapti. Türkiye genelinde yapilan anketlerde de Sayin Çerçi en basarili ilk 10 belediye baskani içerisindedir" dedi.

Arinç'tan Baskan Çerçi'ye Övgüler
31 Mart yerel seçim çalismalarina araliksiz devam eden Cumhur Ittifaki Yunusemre Belediye Baskan Adayi Dr. Mehmet Çerçi, hafta sonu is insani Haydar Tekbas’in Selale Plaza’da düzenledigi iftar yemegine katildi.

Iftar yemeginde Çerçi’ye TBMM eski Baskani Bülent Arinç, abisi Prof. Dr. Ümit Dogay Arinç, AK Parti Yunusemre Ilçe Baskani Ilkcan Durmaz ile Cumhur Ittifaki Yunusemre belediye meclis üyesi adaylari eslik etti.

"Artik ustalik dönemi baslayacak"

Düzenlenen iftar yemeginde söz alan Cumhur Ittifaki Yunusemre Belediye Baskan Adayi Dr. Mehmet Çerçi, 10 yillik belediye baskanligi döneminde ilçenin çehresini degistiren bir çok vizyon projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, ’Ustalik Dönemi’ olarak nitelendirdigi 31 Mart yerel seçimlerinden sonradaki dönemde de Yunusemre’yi sahlandiracaklarini dile getirdi. Çerçi, "10 yildan beri halkimizin destegiyle, duasiyla sehrimize imar, insa ve kültür açisindan pek çok eserleri kazandirdik. Vizyon projesi olarak nitelendirdigimiz eserleri ilçemizin hizmetine sunduk. Artik çiraklik ve kalfalik dönemi bitti. Simdi ustalik dönemi baslayacak. Sayin TBMM Baskanimiz Bülent Arinç 2001 yilinda bizi siyasete sokan çok degerli büyügümüzdür. Elimizi tuttu ve düsünmedigimiz halde bizi siyasi kulvara soktu. Her zaman kendisinin bizim nezdimizde büyük bir degeri var. Kendisinin destekleriyle yeni dönemde yeni vizyon projelerimizle Yunusemre’yi sahlandiracagiz." dedi.



"Çerçi Türkiye’de en basarili 10 belediye baskani içerisindedir"

TBMM Eski Baskani Bülent Arinç iftar yemeginde yaptigi konusmada, 10 yildir belediye baskani olarak görev yapan ve Cumhur Ittifaki’nin tekrar belediye baskani adayi olarak gösterilen Dr. Mehmet Çerçi’den övgüyle bahsederek, Çerçi’nin Türkiye’nin en basarili belediye baskanlari arasinda ilk 10’un içerisinde oldugunu vurguladi.

"Çerçi rakiplerinin sirtini yere getirecek"

TBMM eski baskani Arinç yaptigi konusmada su ifadelere yer verdi: "Yunusemre’de çok basarili bir belediye baskanina sahibiz. O da Dr. Mehmet Çerçi’dir. 2 dönem Manisa milletvekili olarak, 2 dönemde Yunusemre belediye baskani olarak çok hayirli hizmetler yapti. Ben bunlarin sahidiyim. Geçtigimiz günlerde yapilan proje tanitim toplantisinda da hem yaptiklarini ve hem de vaat edip yapacaklarini izledik. Türkiye genelinde yapilan anketlerde de Sayin Çerçi en basarili ilk 10 belediye baskani içerisindedir. Kendisini yürekten kutluyorum. Bu basarilarindan dolayi genel merkezimiz kendisini oy birligiyle Yunusemre’de tekrar belediye baskan adayi olarak göstermistir. Bu herkese nasip olmaz. Yaptigi isler basarili, kendisi esiyle birlikte her türlü hayir hizmetleri içerisinde olan bir arkadasimizdir."

Arinç konusmasinda seçimin hem siyasiler hem de partiler için bir sinav oldugunu dile getirerek, Yunusemre’de meydan okuduklarini ve Çerçi’nin rakiplerinin sirtini yere getirecek Baspehlivan olacagini ifade etti.

Arinç konusmasina su sözlerle devam etti: "Seçimler birer imtihandir. Napolyon ki çok meydan savaslari kazanmis bir insandir. Kendisine sormuslar ’Neden korkarsiniz’ diye. Düsmandan diyecek diye beklemisler. Ama kendisi ’Ben imtihandan korkarim’ demis. Simdi sinav dedikleri sey hakikaten insanin ayaklarini titreten bir seydir. Seçim de bir sinavdir. Bes sene sonra tekrar halkin önüne çikacaksiniz ve halk size bir not verecek. Geçerli notunuz olursa seçimi kazanacaksiniz. Ama bu seçimi kazanmak için sadece bir iki aday degil, hemen hemen her partinin aday gösterdigi bir meydan savasindan geçeceksiniz. Bu isi kazanmak her kisinin isi degil. Er kisinin isidir. O nedenle biz Yunusemre’de rahatlikla meydan okuyoruz ve diyoruz ki bizim pehlivanimiz Kirkpinar Baspehlivani gibidir. Önüne geleni sirtini yere getirecek bir baspehlivandir diyoruz ve buna inaniyoruz. Bizim baspehlivanimiz Sayin Çerçi’dir. Gönlümüz rahat ki bizim milletimiz vefalidir, kadirsinastir. Yapilan islere her zaman tesekkür eder."

"Tecrübe Çerçi’de fazlasiyla var"

Arinç konusmasinda son olarak partililere önümüzdeki yerel seçimler için daha çok çalismasi uyarisinda bulanarak sözlerini söyle sonlandirdi: "1 Nisan’da Yunusemre’de ve bir çok yerde hizmetlerimize devam edecegiz. Yüzünüz gülsün ve hep beraber oldugumuzu herkes bilsin. Yunusemre’de oylarimizi çok fazla artirarak bu seçimi sonuçlandiralim. Yunusemre’de gelismenin devam etmesi Sayin Çerçi’nin seçilmesine bagli. Kendi gücümüz ve ittifakimizla bu seçimi kazanacagimiza inaniyorum. 1994’te Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in Istanbul Belediyesi’nde yaptiklari 30 sene sonra halen nasil büyük bir basari olarak anlatiliyorsa bizim de Yunusemre’ye öyle sahip çikmamiz lazim. Burasi deney tahtasi degil. Burada tecrübe konusur. Bu tecrübe de sayin Çerçi’de fazlasiyla var. Birlik ve beraberlik içerisinde kazanacagiz ve Sayin Çerçi’yi vizyon projelerine devam etmesi için tekrar belediye baskani seçecegiz."

Konusmalarin ardindan TBMM Eski Baskani Arinç ve Cumhur Ittifaki Yunusemre Belediye Baskan Adayi Çerçi iftara katilanlarla hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA