Çölyak Hastalari Iftarda Bulustu

Düzce Belediyesi, çölyak hastalari ve ailelerini glutensiz iftar sofrasinda bulusturdu. Gluten içermeyen ürünlerden olusan özel menü ile hazirlanan iftara, Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Oya Kocaman da eslik etti.

Çölyak Hastalari Iftarda Bulustu
Düzce Belediye Baskani ve AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Dr. Faruk Özlü’nün farkindalik olusturma noktasinda Düzce’deki tüm çölyak hastalarina yönelik baslattigi destek hareketi, Ramazan ayinda da hiz kesmeden sürdürülüyor. Bu dogrultuda ramazan ayina özel glutensiz ürünlerden olusan gida kolileri verilen çölyak hastalari bu kez glutensiz iftar sofrasinda bir araya geldi.

Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü tarafindan Kusursuz Kafe’de düzenlenen iftar programina Düzce Belediye Baskan Yardimcisi Oya Kocaman, Sosyal Yardim Isleri Müdürü Elife Özerçetin ve müdürlük personelleri, çölyak hastalari ile aileleri katilim sagladi.

Baskan Yardimcisi Kocaman, iftar öncesi yaptigi konusmada, Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün selamlarini ileterek, katilimlarindan ötürü ailelere tesekkür etti.

Ardindan Çölyak hastalarinin bir araya gelmesini saglayan, kendi çocugu da çölyak hastasi olan hemsire Filiz Elif Samanci programa dair yaptigi konusmada, kendilerine yönelik böyle bir iftar programi düzenlemesinden ötürü Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’ye tesekkürlerini iletti.

Glutensiz ürün satis noktasi talebi

Samanci, birçok ailenin iftar programi ile birlikte bir ilki yasadiklarini belirterek, “Böyle bir ortamda ayni sofrayi paylasiyor olmanin tarifi yok. Günlük hayatimizda bir sekilde bir seyleri yoluna koyuyoruz. Ama yasanacak bir afet durumunda beslenme konusunda bir hizmet alma sansimiz yok. Bu konuda bir çalisma yapilirsa, bizler çocugumuzun ekmegini düsünmek zorunda kalmasak, bizler için çok güzel bir adim olacak. Buradaki pek çok insan online alisveris ile evine un ekmek getirebiliyor. En az 3 gün kargo beklemek zorundalar. Saglikli insanlarin evine giderken aldiklari ekmegi, simidi alma imkanlari yok. En azindan alisverislerimizi yapabilecegimiz bir satis noktasinin olmasi bile bizim için çok kiymetli bir adim olacak. Bugüne kadar bizlere sunulan güzelliklerin yanina bunlari da ekleyebiliriz. Birçok il tarafindan kiskanilan bir sehiriz. Glütensiz mutfagi olan nadir illerden biriyiz. Katilan herkese tesekkür ediyorum. Birlikte güçlüyüz” dedi.

Sosyal Yardim Isleri Müdürü Elife Özerçetin ise, kendilerine iletilen talepleri Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’ye ileteceklerini ve kisa süre içerisinde kendilerine dönüs saglayacaklarini ifade etti.



Çölyak hastalarindan Baskan Özlü’ye tesekkür

Çölyak hastasi iki çocugu ile programa katilan ve kendisi de çölyak hastasi olan bir anne ilk kez ve sakinca duymadan ailesiyle birlikte böyle bir programa katildiklarini ifade ederek, “Özellikle çocuklarim için çok güzel oldu. Burada zaten hamburger, köfte, makarna yemeye gelebiliyorduk. Baskanimiza çok tesekkür ediyorum. Insallah bu çalismalarin devami gelir. Halk Ekmek büfelerinden de ekmegimizi alip evimize gitmek istiyoruz” dedi.

Bir diger çölyak hastasi vatandas ise iftar menüsünün çok güzel oldugunu, glutensiz mutfagi olan Kusursuz Kafe’ye daha önce de geldigini belirterek, “Insallah daha fazla böyle yerler olur. Baskanimiza da tekrar tekrar tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA