Denizli Sehidini Ebediyete Ugurladi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Sirnak’taki programi sonrasi Mardin’e giden polis aracinin kaza yapmasi sonucu sehit olan polis memuru Firat Der, memleketi Denizli’de binlerce kisinin katildigi cenaze törenin ardindan son yolcuguna ugurlandi. Sehidin kaza yaparak sehit oldugu gün ayni zamanda dogum günü oldugu ögrenildi.

Denizli Sehidini Ebediyete Ugurladi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 31 Mart Yerel Seçimleri nedeniyle Sirnak’ta düzenledigi mitingin ardindan karayolu ile Mardin’e geçen polis ekibi araci, Çigir mevkiinde Alman uyruklu K.D. idaresindeki DU HZ 79 plakali karavan ile çarpisti. Kazada, yaralanan polis memurlarindan Firat Der (34), sehit oldu. Polis memuru Der’in naasi dün memleketi Denizli’ye getirildi.

Sehidin naasi önce baba evine götürülerek burada helallik alindi. Helallik alinmasinin ardindan sehidin cenazesi için Aglar Camii’nde cenaze namazi düzenlendi.

Cenaze törenine Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas, Denizli Valisi Ömer Faruk Coskun, Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyildiz, Denizli Büyüksehir Belediye Baskani Osman Zolan, il protokolü, siyasi temsilciler, ailesi ve çok sayida vatandas katilim gösterdi. Kilinan cenaze namazinin ardindan bir süre polislerin omuzlarinda tasinan sehidin naasi, daha sonra cenaze aracina alindi. Yakinlari ve protokol üyelerinin eslik ettigi naas, Sarayköy Mezarligi Sehitliginde dualarla son yolculuguna ugurlandi.

Öte yandan, sehit polis memurunun dogum gününde kaza sonucu sehit düstügüm ögrenildi. 7 yillik polis memuru olan sehidin 4 yildir sark görevi sebebiyle Sirnak Il Emniyet Müdürlügü kadrosunda görev yaptigi belirtildi.
Kaynak: İHA