SGK Personeline 'Kanserle Mücadele' Egitimi

Ilkadim Ilçe Saglik Müdürlügü tarafindan Samsun Sosyal Güvenlik (SGK) Il Müdürlügü personellerine ‘kanserle mücadele’ egitimi verildi.

SGK Personeline 'Kanserle Mücadele' Egitimi
Samsun SGK Il Müdürlügü Konferans Salonu’nda SGK personellerine yönelik kanserle mücadele egitimi verildi.

Yogun katilimla gerçeklesen egitimde Ilkadim Ilçe Saglik Müdürlügü doktorlarindan Mahmut Kiliç gerçeklestirdigi sunumda kanser türleri, korunma yollari ve tedavi yöntemleri ile ilgili konular hakkinda bilgi aktardi.

Egitim programinin açilisinda konusan SGK Samsun Il Müdürü Ünal Kaya, kanser ile mücadelede egitim yolunun farkindaligi arttirmada önemli olduguna vurgu yapti. Egitimde kanser türleri, korunma yollari ve tedavi yöntemleri ile ilgili konularin ele alindigini ifade eden Kaya, kanserle mücadele kapsaminda erken teshis ve tarama faaliyetlerinin yürütülmesi amaciyla KETEM’lerin kuruldugu ve hizmetlerin tamamen ücretsiz oldugu bilgisinin kendilerine verildigini ifade etti.

KETEM’le de meme kanseri, rahim agzi kanseri ve kalinbagirsak kanseri gibi türlerin tarama hizmetlerinin yapildigini belirten Dr. Mahmut Kiliç, toplumda kanser konusunda farkindalik olusturarak, yüz yüze egitimlerle kisilere korunma yöntemlerini ve tarama programlari hakkinda bilgi verilerek kanserden korunmayi gerçeklestirmeyi amaçladiklarini ifade etti.

Türkiye’deki kanser tarama hizmetlerinin tüm dünyaca kabul edilmis yöntemlerle, etkin oldugu kanser türlerine yönelik sürdürülmekte oldugunu, tarama isleminin kanser tedavisinin çok daha kolay ve etkili olabildigi erken evrelerde yakalamak için test ve muayene yapilmasinin önemini vurgulayan Dr. Kiliç, kanserin her yas grubu için risk tasidigini vurguladi.
Kaynak: İHA