Tekstile Ramazan Bayrami Dopingi

Kahramanmaras’ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi islemez hale gelince, Adana’da Ramazan Bayrami öncesi tekstil atölyelerinde yogunluk sürüyor. Adana’dan üretilen ürünler hem yurt içine hem de yurt disina gönderiliyor.

Tekstile Ramazan Bayrami Dopingi
Pamuk diyari Adana’da tekstil sektörü önemli bir yeri tutuyor. Kentte faaliyet gösteren onlarca büyük fabrikanin yaninda merkez Seyhan ilçesine bagli Kocavezir Mahallesi’nde yüzlerce konfeksiyon atölyesinde 7 gün 24 saat üretim sürüyor.

Üreticiler, yaptiklari binlerce farkli ürünü yurt disina ihraç ederek ülke ekonomisine katki sagliyor. Adana ihracatin yüzde 20’den fazlasi ise tekstil sektöründen karsilaniyor.

Tekstile bayram dopingi

Yaklasan Ramazan Bayrami öncesinde de Kahramanmaras’ta deprem nedeniyle binlerce tekstil atölyesi islemez hale gelince Adana’daki tekstil atölyelerinde ve fabrikalarinda yogunluk sürüyor. Isçiler haftanin 7 günü çalisarak bayram için ürünleri hazir hale getiriyor.

"Elimizden geleni yapmaya çalisiyoruz"

Ihlas Haber Ajansi’na konusan üretici Ufuk Doyuran, "Her yil bu yogunlugu yasiyorduk ve inanilmaz bir taleple karsi karsiyaydik. Fakat bu Ramazan’da olaganüstü bir talep var. Su an bu fabrikamizda tüm gün üretim yapiyoruz. Fabrikadaki ürünleri sevk ederek Ramazan Bayrami öncesinde yetistirmeye çalisiyoruz. Bir yandan da kendi magazalarimizda bunlari teshir ederek satisa çikariyoruz. Bildiginiz gibi Adana tekstil sektörün en önemli noktalarinda birisidir. Biz bu yolda elimizden ne geliyorsa yapmaya çalisiyoruz" dedi.



"Herkesin bütçesine hitap etmek istiyoruz"

Ramazan Bayrami öncesi tekstil ürünlerinin reyonlarda yer alacagini vurgulayan Doyuran, "Su anda Adana bölgesindeki tüm fabrikalarda bu yogunluk var. Ramazan Bayrami öncesi inanilmaz bir talep var ve yurt disindan da yogun bir talep var. Bu talepleri karsilamak için elimizden ne geliyorsa yapiyoruz. Kahramanmaras’taki üretimin büyük çogunlugu Adana’ya kaydi. Su anda kumas sikintisi yasamiyoruz. Mont ve yazlik ürünlere çok fazla talep var. Sezon sonu olmasindan dolayi montlardaki uygun fiyatlardan dolayi güzel talep var. Ramazan Bayrami gelmeden önce magazalarimizda mümkün oldugu kadar uygun fiyatli ürün satiyoruz. Çünkü bayramda herkesin bütçesine hitap etmek istiyoruz" ifadelerini kullandi.

Öte yandan Ufuk Doyuran, Irak, Azerbaycan, Almanya ve Polonya’nin yani sira Arap ülkelerinden de talep aldiklarini belirtti.

Kaynak: İHA