Tekirdag'dan Çanakkale'ye Yürüyorlar

57. Alay Vefa Yürüyüsü Etkinlikleri Ugurlama Programi çerçevesinde Tekirdag’da kortej yürüyüsü düzenlenirken, 57. Alay üyeleri Tekirdag’dan Çanakkale’ye yürüyüse basladi.

Tekirdag'dan Çanakkale'ye Yürüyorlar
57. Alay Vefa Yürüyüsü Etkinlikleri Ugurlama Programi çerçevesinde Tekirdag Valilik Binasi önünde program düzenlendi.

Programda çesitli konusmalar yapildiktan sonra 57. Alay Vefa Yürüyüsü basladi.

Tarihi valilik binasi önünde baslayan yürüyüs, Süleymanpasa Hükümet Caddesi’nden Köprübasi mevkiine kadar devam etti. Buradan sehirden çikis yapan 57. Alay’in üyeleri 18 Mart’a kadar Çanakkale’ye varmayi planliyor.

Yürüyüste açiklamada bulunan 57. Alay Komite Baskani Hikmet Yilmaz, "Çanakkale yürüyüsümüzün ilk etabi protokol ile birlikte köprübasi mevkiine kadar yürüyoruz. 57 arkadasimiz sürekli yürüyüs alaninda olacak. Bildiginiz gibi 1915 Çanakkale muharebelerinde gerçekten destan yazan bir alayin Çanakkale’den baslayan yolculugunun aslinda sembolize edilmis halidir bu görmüs oldugunuz. 57. Alay’in tüm ilçelerde örgütlendigini ve Türkiye’de su anda 14 ilden arkadaslarimiz misafirlerimiz var. Kayseri var, Ankara var, Istanbul var, Çanakkale var, Izmir var, Edirne var, Kirklareli var ve Tekirdag var. Yani kartopu olarak yola çiktik, koca bir çiga dönüstük. Yürüdükçe anlatiyoruz, Çanakkale’yi anlatiyoruz ve Çanakkale’de ki hurafeleri, masallari temizleme sevdasiydi bizimkisi arastirma grubumuzla yilin 365 günü Çanakkale’den kopmuyoruz. Çanakkale’yi anlatiyoruz, Çanakkale’de yatiyoruz, Çanakkale’de kalkiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA