'Mutlaka Sahura Kalkin'

Ramazan ayinda saglikli beslenmenin püf noktalarina deginen Diyetisyen Gülsüm Hazman, yiyeceklerin uzun süre çignenmesi, yavas ve sakin yemek yenilmesi gerektigini belirterek, sahura mutlaka kalkilmasi gerektigini söyledi.

'Mutlaka Sahura Kalkin'
Diyetisyen Gülsüm Hazman, Ramazan ayinda oruç tutanlara tavsiyelerde bulundu. Hazman, sahura mutlaka kalkilmasi gerektigini vurgulayarak, sahurda kahvaltilik tarzinda hafif besinler tüketilmesini önerdi. "Ramazan ayinin ilk haftasi adaptasyon haftasidir" diyen Hazman, “Kisilere genellikle sahura kalkmalarini tavsiye ediyorum. Sahurda kahvaltilik tarzinda hafif besinler tüketilmesini öneririm. Özellikle haslanmis yumurta Ramazan ayinda sahur sofralarinin vazgeçilmezidir. Haslanmis yumurta, bol yesillik, domates, salatalik, bir miktar beyaz peynir, üç dilim tam bugday ekmegi ile tabagimizi tamamlayabiliriz. Tabagimiza ek olarak kuru kayisi ve hurma eklersek tokluk sürecimiz uzayacaktir” ifadelerini kullandi.

“Yemek basina oturuldugunda yemekler daha yavas, sakin yenilmeli”

Sahur yaptiktan sonra bir bardak ayran tüketilmesinin gün içerisinde hem daha zinde tutacagini hem de tokluk hissi saglayacagini belirten Hazman, “Sahurda maksimum üç bardak su tüketilmeli. Sahurdan önce bir bardak, sahur esnasinda ve sonrasinda birer bardak su içilmeli. Iftarda ise orucu bir bardak su ve bir tane hurmayla açmaliyiz. Ardindan bir kâse çorba içip 5-10 dakika ara vermeliyiz. Eger bu ara verilmezse hazimsizlik ve siskinlik yasanabilir. Özellikle Ramazan’in ilk haftasi bu problemlerle karsilasmak istemeyenler yemek arasini mutlaka vermeli. Aranin ardindan yemek basina oturuldugunda yemekler daha yavas, sakin yenilmeli” dedi.

Kaynak: İHA