Baskan Seçer, Tekstilcilerle Bir Araya Geldi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, İçel Tekstil Üreticileri Dernegi (METÜD) üyeleriyle bir araya geldi.

Baskan Seçer, Tekstilcilerle Bir Araya Geldi
Tekstil üreticilerinin sorunlariyla ilgili konusan Seçer, METÜD’ün en önemli sorununun toplu çalisma alani eksikligi oldugunu belirterek, "Sadece sizler degil, birçok meslek grubu bunu benden talep ediyor. Bu islerde en büyük sorun arazi sorunu. Bunu belediyeler tahsis edemez. Çünkü her meslek grubu kendisine bir küçük sanayi ya da ihtisas alanlari istiyor" dedi.

Meslek gruplarinin bir arada çalismalarinin yararlari olduguna isaret eden Seçer, bunu yapabilmek için de öncelikle yer edinmek gerektigini ifade etti.

Bunu Hazine’den ya da belediyeden edinmenin kolay olmadigini vurgulayan Seçer, söyle devam etti: "İçel’de böyle depolama alani, küçük sanayi alani için arsa sorunu vardi. Ne zamana kadar? Bizim Akdeniz bölgesinde 1/5000’lik planlari bitirene kadar. Yaklasik 7-8 ay önce buranin planlari bitti. Her sey hazir. Simdi Akdeniz Belediyesine geldi. Fazla degil birkaç ay içerisinde alt planlari yapma zorunlulugu var. Yapti yapti, yapmadi resen alir, Büyüksehir olarak biz yapariz. Kanun böyle diyor. O da çiktiktan sonra arazi edinmek daha kolay. Arazi arzi oldugu zaman fiyatlar da düsecek. 10 liralik arazi 6-7 lira olacak. Çünkü biz Akdeniz’de imara çok sayida yeni yer açtik; 3 bin 500 hektar, 35 bin dönüm. Bunun 25 bin dönümü arsa. Depolama, lojistik, küçük sanayi ve bu yatirimlar için. Bu bir avantaj."

"Devlette devamlilik esastir"

İçel Ticaret ve Sanayi Odasi’nda önümüzdeki günlerde bir toplanti yapacaklarini belirten Seçer, “Biz bu çalismalari 6 aydir yapiyoruz. O zaman Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani ile görüstüm ve ’siz, biz belediye, valilik bizden organize sanayi bölgesi isteyen, yani ihtisas, küçük sanayi sitesi isteyen meslek kollarini toplayalim ama bu insanlara da bir sey anlatmamiz lazim’ dedim. Bir toplanti yapacagiz. Size davet gelecek. Bugünkü toplanti da onun arifesinde oldu. ’Baskan niye acele ediyorsun? Seçim geliyor’ dediler. ’Seçim gelir, seçim gider’ dedim. Devlette devamlilik esastir. 5 yillik süreçte baktim ki zaman göz açip kapayincaya kadar geçiyor. Onun için bugünün isini yarina birakmayacagim. Zaten 1 Nisan sabahi buradayim, bir yere gittigim yok. Onun için çalismalari sürdürüyoruz" diye konustu.

Bu konuda çizilecek yol haritasi için çalismalari baslattiklarinin altini çizen Seçer, "15 meslek grubunun böyle bir talebi var. 15 meslek grubu bu konuda beraber yürümek istiyor. Sizi de buna dahil ederiz ve böyle bir çalismanin içerisinde oluruz" ifadelerini kullandi.

"Ikinci 5 yilda çok daha hizli kosacagiz"

Kentin nelere ihtiyaci oldugunun bilincinde olduklarini vurgulayan Seçer, "Imkanlari en iyi sekilde kullanarak ilk 5 yili geride biraktik. Ikinci 5 yilda emin olun çok daha hizli kosacagiz. Hem mali dengelerimiz iyi, hem kent daha iyi. Kenti bilen ve sahiplenen bir insan var. Bu 5 yillik emege yazik etmemek lazim. Sizin desteginizle ikinci 5 yilda daha iyi isler olur" dedi.

METÜD Baskani Kemal Dede de İçel’de tekstilin en önemli lokomotif taslarindan biri oldugunu belirterek, tekstil alaninda yasadiklari sikintilari paylasti. En büyük sorunlarinin basinda kira, enerji ve istihdam maliyetlerinin geldigini ifade eden Dede, "Su an yaklasik 150 firmayiz. Bünyemizde yillik 120 milyon adetin üzerinde ürün üretiyoruz. Toplamda 20 binin üzerinde isçi çalistiriyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA