Baskan Ekrem Yavas Çat Kapi Iftarla Mutluluk Dagitiyor

Sindirgi’da Ramazan ayi farkli bir atmosferde yasaniyor. Baskan Ekrem Yavas ve esi ile çat kapi ziyaretler ile vatandaslarin gönlünde taht kuruyor.

Baskan Ekrem Yavas Çat Kapi Iftarla Mutluluk Dagitiyor
Her gün 600’den fazla kisinin evlerine ulastirilan sicak iftar yemeklerinden, sosyal yardimlara kadar her seyin yer aldigi ilçede Belediye Baskani Ekrem Yavas’in çat kapi iftar ziyaretleri de vatandaslarin yüzünü güldürüyor.

Öncelikli olarak Sehit ailelerinin iftar sofralari paylasiliyor. Baskan Yavas esi Yasiye Yavas’in yaptigi iftarlik yemekleri de alarak “ Çat Kapi “ iftar yemegi sürprizi yapiyor. Sehit aileleri basta olmak üzere sokak iftarlarinda ve kirsal mahallelerde iftar sofralarina konuk olan baskan Yavas ramazan gelenegini sürdürüyor.

Baskan Yavas ve esi Yasiye Hanim iftarliklari ellerine alarak çat kapi bir yaslinin evini ziyaret ediyor ve hos sohbet içerisinde onlarla iftarlarini yapiyor. Özellikle sehit ailelerini tercih eden baskan Yavas yillardan bu yana geleneksel hale getirdigi çat kapi iftar programlarini sürdürüyor.

Vatandaslarin yüzlerini güldüren ekip büyük bir mutluluk içerisinde iftar yapiyor, yaslilarin duasini aliyor. Iftar yemegi sonrasi teravih için de kirsal mahalleler tercih ediliyor.

Baskan Ekrem Yavas çat kapi ziyaretler ile vatandaslarin gönlünde taht kuruyor. Esi Yasiye Hanimin hazirladigi sefer tasi ile yola çikan çift sehit ailelerinden baslamak üzere kimsesi olmayan ya da evlatlari uzakta olan yaslilarin kapilarini çaliyor. Ellerini öpüp birlikte iftar yapmanin mutlulugunu yasiyorlar. Bunun yani sira asrin felaketini yasayan depremzedeler de ziyaretlere dâhil ediliyor.

Sehit aileleri bizlere en yüce emanettir anlayisini her firsatta vurgulayarak daima ziyarette bulunan Baskan Yavas “ Mübarek ramazan ayindayiz. 11 ayin sultani basi rahmet, ortasi magfiret ve sonu cehennem azabindan kurtulus olarak bildigimiz bu ayda Sindirgi’da yillar boyunca, çocuklara, gençlere kadinlara, Sehit ailelerine, gazilere, her bir yerde olmaya çalisan bir belediye var. Elimizden gelen tüm yardimlari gerçeklestiriyoruz. Hayirsever vatandaslarimizin destekleri ile Her gün 600 vatandasimizin evlerine sicak yemek ulastiriyoruz. Aksamlari da çat kapi ziyaretlerimizle iftarimizi sehit ailelerimizle, yaslilarimizla depremzede kardeslerimizle yapiyoruz. Onlarin hem gönlünü aliyor, hem de ramazan bereketini birlikte yasamak istiyoruz. Teravih namazlarinda ise her aksam farkli bir kirsal mahallede kiliyor namaz sonrasi vatandaslarimizla çay sohbetinde bulusuyoruz. Ramazan birlik beraberlik ve kardesligin ayi. Bereketli olsun” dedi.

Kaynak: İHA