Lisede Ki Tatbikat Gerçegini Aratmadi

Düzce’de deprem tatbikatinda agir yarali ögrenci UMKE ekiplerince ve mahsur kalan ögrenci ise itfaiye ekiplerince gerçegini aratmayan operasyonla kurtarildi.

Lisede Ki Tatbikat Gerçegini Aratmadi
Borsa Istanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde deprem tatbikati gerçeklestirildi.

Gerçegini aratmayan tatbikatta binada mahsur kalan ögrenciler tek tek kurtarildi. Kuzey Anadolu deprem fay hatti üzerinde bulunan Düzce’de ögrencilerin depreme hazirlikli olmalari için tatbikat düzenlendi.

Tatbikata Milli Egitim Bakanligi’na bagli arama kurtarma ekipleri (MEB AKUB), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Afet ve Acil Durum Ekipleri (AFAD), Itfaiye ve Ambulans ekipleri katildi.

Tatbikatta 5.9 büyüklügünde bir depremin oldugu belirtilerek okulun içerisinde ögrenciler, ögretmenler ve personeller çök kapan tutun taktigini gerçeklestirmesinin ardindan toplanma alanlarina alindi. Daha sonra MEB AKUB ekipleri ve gönüllü ögrenciler tarafindan deprem çadiri kuruldu. Binada mahsur kalan 3 ögrenci tespit edildi. Tatbikat geregi Agir Yarali ögrenci UMKE ekiplerinin çalismasi ile bulundugu yerden çikarilirken, 2. Katta mahsur kalan ögrenci ise Düzce Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekiplerince kurtarildi. Gerçegi aratmayan operasyonlar basari ile sonuçlanirken, tatbikat ile ilgili bilgiler veren Milli Egitim Bakanligi Arama Kurtarma Birimi sorumlusu Muhsin Köse, “ Deprem haftasinda ögrencilere farkindaligi arttirmak amaci ile ilgili kurum ve kuruluslarin katilimi ile gerçege çok yakin bir tatbikat gerçeklestirdik. Senaryo geregi merkez üssü Gölyaka’da 5.9 siddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin ardindan ögrencilerimiz basarili bir sekilde tahliye edildi. 3 ögrenci okulda mahsur kaldi. Bu ögrenciler arama kurtarma ekiplerince tahliyeleri gerçeklestirildi.

Etkinligin son bölümünde de yangin egitimi verildi.

Program basarili bir sekilde sonlandirildi” seklinde konustu.

Etkinlik sonunda Itfaiye ekipleri tarafindan ögrencilere yangin müdahale egitimi verildi.

Kaynak: İHA