Gençlerden Dündar'a Destek Sözü

Osmangazi Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Baskan Adayi Mustafa Dündar’a seçim çalismalari çerçevesinde bir araya geldigi Büyükorhanli gençler 31 Mart’ta destek sözü verdi.

Gençlerden Dündar'a Destek Sözü
Osmangazi ilçesinde ezberleri bozarak 3 dönemde çok sayida hizmet kazandiran Baskan Dündar, yaptigi basarili çalismalarindan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, tarafindan 4. dönem için aday gösterildi. 15 yillik görev süresince Osmangazi ilçesine 75 bin depreme dayanikli konut, 1 milyon 700 bin metrekare yesil alan ile çok sayida eser kazandiran Dündar, yeni dönemde ilçeye yeni eserler kazandirmak için seçim çalismalari çerçevesinde ziyaretlerini gerçeklestiriyor. Bu ziyaretlerde Büyükorhanli gençlerle bir araya gelen Dündar, bu zamana kadar yaptigi ve önümüzdeki dönemde yapacagi projeleri anlatarak destek istedi. Baskan Dündar’i büyük bir dikkatle dinleyen Büyükorhanli gençler, 31 Mart seçimlerinde destek sözü verdi. Soganli Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantiya Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar’in yani sira AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz, AK Parti Osmangazi Ilçe Baskani Adnan Kurtulus ve Büyükorhanli gençler katildi.

“Gittigimiz her yerde bir teveccühle karsilasiyoruz”

Baskan Dündar, “Bizler sadece seçim zamani degil seçimin öncesinde de mahallelerimizde oluyoruz. Projelerimizi paylasip hizmetlerimizi götürüyoruz. Gittigimiz her yerde bir teveccühle karsilasiyoruz. Neden bu teveccühle karsilasiyoruz, çünkü biz sürekli hizmetlerimizle oralardayiz. Hemserimizin vatandasimizin üzüntüsünü, sevincini paylasarak onlarla birlikte oluyoruz. Tarihi dokuda yaptigimiz hizmetlerle 9 tane ödül aldik. Diger belediyeler de Tarihi Kentler Birligi vasitasiyla bu tür çalismalari ögrenerek o konular üzerinde çalisarak kendi bölgesindeki ve sehrindeki tarihi yapilari ayaga kaldirarak yeni bir anlayisi ortaya koydu. Osmangazi ve Bursa üstünün zengin oldugu kadar, altininda zengin oldugu maneviyati yüksek, inanç turizmi açisindan önem arz eden bir sehir, kentsel dönüsüm, yesil alan ve tarihi dokunun korunmasi Osmangazi Belediyesi’nin temizlik ve park bahçe çalismalari gibi, rutin faaliyetleri arasina girdi” dedi.

Kentsel dönüsümün konusmasi güzel ama uygulamasi zor bir is oldugunu söyleyen Dündar, “Biz, 2009 yilinda görev geldigimizde yaptigimiz planlama çalismasi, sehircilik akademisi ve kentsel dönüsüm master planiyla bu çalismalari baslattik ve bunun neticesinde soganli kentsel dönüsüm çalismasini Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligiyla Osmangazi’de bu çalismalari yürüttük. 4 etap olarak basladi, suan 8’inci etabi bitirdik. Bununla birlikte Günestepe, Hamitler, Yunuseli, Panayir ve Demirtas gibi bölgelerde yeni yapilasmalarla birlikte 75 bin depreme dayanikli konut ürettik. 300 bin kisinin yasayacagi, konutlari üretmis olduk. Deprem riski gözetilerek, bu çalismalari yaptik. Yesil alanla ilgili yaptigimiz çalismalarla 1 milyon 700 bin metre kare yesil alani Osmangazi ve Bursa’ya kazandirdik. Biz yeniden yesil Bursa dedik, yesil Bursa’yi yeniden ayaga kaldiriyoruz. Bu çalismalari yaparken Bursa’da huzurlu ve güvenli bir sehirde oturmayi ve yasamayi kendimize siar ediniyoruz. Biz sehrimizi ve mahallemizi koruyarak en iyi sartlarda nasil yasariz, onun hedefiyle çalisiyoruz. Bundan sonraki süreçte ise daha da iyi sartlarda yasamak adina yatirimlarimizi sürdürüyoruz. Bugün Büyükorhan gençleriyle bir aradayiz, biz Osmangazi’de iyi sartlari olusturuyorsak, Büyükorhan, Harmancik, Keles ve Orhaneli’de de ayni iyi sartlari saglamis olacagiz. Biz Bursa’ya canli yasayan bir meydan kazandirdik. O meydan gerçek bir meydan, Osmangazi Meydani gerçek bir kentsel dönüsüm, 4 kat yer alti otoparki, her katin yüksekligi 4 metre, yani bir toplanma alani, ikinci etapta cami ve kültür merkezini de yaparak muhtesem bir eser ortaya çikacak, bu güzel çalismalarimizi 31 Mart’tan sonrada sürdürecegiz insallah” diye konustu.

Toplantinin sonunda Baskan Dündar, verdikleri destekten dolayi Büyükorhanli gençlere tesekkür etti.
Kaynak: İHA