Bakan Bolat Iftar Programinda Esnaflarla Bulustu

Ticaret Bakani Ömer Bolat, Ankara’da düzenlenen iftar programinda esnaf ve sanatkarlarla bulustu.

Bakan Bolat Iftar Programinda Esnaflarla Bulustu
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birligi (TESKOMB) birligi tarafindan düzenlenen iftar programina katilan Ticaret Bakani Ömer Bolat, iftar yemegi öncesi konusma gerçeklestirdi. Ramazan ayinda zor durumda olan insanlara deginerek sözlerine baslayan Bolat, “Gazze’de baska yerlerde zor durumda olan kardeslerimize, depremden dolayi zor durumda olan kardeslerimize hepsine insallah Rabbim yardimini esirgemesin. Bizlere de onlara yardim etmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandi.

Bakan Bolat, TESKOMB Baskani Abdulkadir Akgül ile esnaflarin dertlerini çözme noktasinda beraber çalistiklarini belirterek, “Gerek 850 bin basit usuldeki esnafimizin vergi yükümlülügünün kaldirilmasi, gerekse esnafimiza 21 yildan bu yana 468 milyar Türk Lirasi yaklasik 15 milyar dolar ediyor. Bu sübvansiyonlu, oldukça uygun sartlardaki finansman desteklerinin saglanmasinda Cumhurbaskanimizin her zaman halk için yaptigi çalismalarin, eserlerin katkisiyla 21 yildan bu yana esnafimiz her zaman basimizin taci olmustur. Biz de bir esnaf çocuguyuz. Okul çaglarimizda esnaf olarak çalistik. Esnafin, isçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun, emekçinin ne oldugunu, nasil yasadigini çok iyi biliyoruz. Çünkü içinizden biriyiz” diye konustu.

21 yildan bu yana Türkiye’ye çok büyük degerlerin kazandirildigini ifade eden Bakan Bolat, “Milli gelirimiz 4 buçuk kati bir artisla 1 trilyon 119 milyar dolara çikti. Istihdamimiz 19 milyondan 32 milyon 244 bine çikti. Kisi basina mili gelirimiz 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara çikti. Ulastirmadan altyapiya, savunma sanayinden enerjiye, sanayiden imalata, tarimdan ticarete ve ihracata varincaya kadar büyük basarilar gösterildi. Ihracatta 7 buçuk kati artisla 256 milyar dolar, hizmet ihracatinda ise 100 milyar dolar sagladik” dedi.

Ticaret Bakani Bolat konusmasinin ardindan konuklarla birlikte iftarini açti.
Kaynak: İHA